Thaise kip met cashewnoten

Thaise kip met cashewnoten-met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    3 eetlepels zonnebloemolie
•    450g scharrelkipfilet
•    1 teen knoflook
•    1 ui
•    3 lente uitjes
•    100g cashewnoten
•    3 eetlepels vissaus
•    1 eetlepel oestersaus

Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui. Snijd de lente ui in ringetjes en pers de knoflook of hak fijn.

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan op matig vuur. Doe in een bakje (wanneer je ze in de hete pan laat liggen roosteren ze nog even verder en kunnen ze verbranden!) en zet weg tot gebruik.

Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en bak daarin de kip met de knoflook totdat de kip gaar is. Dit duur ongeveer 5 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en bak nog ongeveer 1 minuut mee.

Serveer met rijst, voor 4 personen kun je uitgaan van circa 200 gram.

Bron: Okoko recepten

 
Inmiddels zijn wij volop locaties aan het bezoeken voor onze bruiloft. Maar hoewel de dag en plek nog niet vast staan zijn wij stiekem ook al aan het nadenken over de huwelijksreis. Thailand staat op het lijstje met opties en niet alleen vanwege de bounty stranden. In Thailand kun je natuurlijk ook gewoon erg lekker eten! Vooral tijdens onze reis in Maleisië hebben we regelmatig heerlijk Thais gegeten. Behalve de curry bestelden wij ook vaak kip met cashewnoten en dat wilde ik wel eens zelf maken. Toen ik het eenmaal gemaakt had bleek dit een hele andere variant te zijn dan het gerecht wat ik al kende maar gelukkig was het wel minstens zo lekker! Super simpel maar wel die heerlijke Aziatische smaken en niet pittig. Ideaal dus wanneer de Thaise keuken je normaal wat te heet is 😉


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.