Thaise kipburgers

Thaise kipburgers-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de burgers
•    2 kipfilets
•    2 eetlepels rode curry pasta
•    1 eetlepel zure room of Griekse yoghurt
•    2 volkoren beschuiten
Voor erbij
•    2 naanbroden
•    100g taugé
•    mango chutney

Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje nodig.

Wanneer je zelfgemaakte rode curry pasta gebruikt maak je deze eerst volgens dit recept. De curry pasta die je over houdt kun je prima invriezen. Je kunt ook gewoon kant en klare rode curry pasta gebruiken.

Maal de kipfilet met de rode curry pasta en yoghurt grof. Er mogen nog best wat stukjes kipfilet in zitten, dat is lekker voor de bite van je burgers. Verdeel het kipmengsel in 2 gelijke porties en vorm tot burgers.

Vermaal de beschuiten tot fijne kruimels met een vijzel. Doe de kruimels in een diep bord. Paneer de burgers aan alle kanten goed met de beschuitkruimels zodat ze niet meer plakken. Leg op een bord, dek af met plastic folie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast, een dag kan ook dus tot hier kun je dit recept goed voorbereiden. Ook de mangochutney kun je al eerder maken, of koop een potje bij bijv. Dille & Kamille.

Maak de naanbroden volgens dit recept of bak ze af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking als je kant en klare naans gebruikt.

Bak de kipburgers in een koekenpan in circa 7 minuten per kant goed gaar. Roerbak de taugé in 5 minuten gaar.

Besmeer de naans ruim met mangochutney. Verdeel de taugé over de helft van de broden. Leg de Thaise kipburgers op de taugé. Vouw het brood dicht en zet vast met een prikker.

Meer groentes? Serveer dan een salade bij dit gerecht.

 

Ik schreef het al eerder, terwijl we op vakantie in Japan door de bergen wandelden bedacht ik samen met Mark het ene na het andere recept. Ook het idee voor deze Thaise kipburgers is daar ontstaan. Super simpel, maar wel een lekkere afwisseling voor de standaard burger. Wij waren in ieder geval erg tevreden met de smaak en de structuur van de burger. Ook de combi met naanbrood viel erg in de smaak! Van ons had het geheel nog wel ietsje pittiger gemogen, maar wij houden van heet eten want dit recept heeft van zichzelf wel voldoende smaak. Wil jij het wel graag goed pittig maken? Dit kun je doen door de taugé samen met 1 eetlepel rode curry pasta te bakken of een rood pepertje toe te voegen aan de mango chutney.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.