Thaise pompoensoep

thaise pompoensoep met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    600g pompoen, in blokjes gesneden
•    2 sjalotjes
•    2 teentjes knoflook
•    1 verse rode peper
•    geraspte schil van 1 limoen
•    500ml bouillon
•    400ml kokosmelk

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn of pers uit. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotjes met de knoflook en rode peper kort aan in olijfolie. Voeg de pompoenblokjes, bouillon, kokosmelk en limoenrasp toe en breng op smaak met wat versgemalen peper. Laat dit ruim 20 minuten sudderen op laag vuur. Let op dat de soep niet gaat koken.

Wanneer de pompoen gaar is (check dit door met een vork te proberen of de pompoen zacht is) pureer je de soep met een staafmixer. Garneer met wat koriander of peterselie

Serveer eventueel met brood met zelfgemaakte kruidenboter.

Bron: Marieke

 

Ik zei het al eerder, nu het pompoentijd is wil ik daar graag optimaal van profiteren want er zijn zoveel lekkere recepten met pompoen te bedenken. Eerder liet ik je al deze combinatie met pastinaak zien en ook een hartige taart met pompoen en paddenstoelen. Nu was het hoog tijd voor een lekkere soep want dat is eigenlijk mijn favoriete gerecht met pompoen. Vorig jaar maakte een vriendin van me deze soep voor Mark en mij en wij waren meteen verkocht! Dit is met stip de beste pompoensoep die ik ken en ik wilde het recept dan ook heel graag hebben. Gelukkig wilde Marieke het wel met me delen en mocht ik het ook met jullie delen dus zie hier het resultaat. Een heerlijk pittige soep waar je zeker lekker van opwarmt nu het wat kouder begint te worden! Deze soep is een heerlijk voorgerecht maar ik vind soep in deze tijd van het jaar ook perfect als avond maaltijd, vooral als je er een lekker broodje bij eet. 

Geen zin om zelf een pompoen te slachten? Gebruik dan de stukjes vers gesneden pompoen uit de koeling, dat deed ik voor dit recept ook. Je kunt eventueel ook pompoenblokjes uit de vriezer gebruiken.

Wil je dit recept suikervrij maken? Maak de bouillon helemaal zelf (dus zonder bouillonblokje).


2 reacties

    • Betty op 01/01/2015 om 21:33
    • Reageer

    deze soep heb ik vandaag gemaakt was best snel klaar. de soep is heerlijk met een pittige nasmaak!!

    1. Leuk om te horen dat je ‘m lekker vond!
      Groetjes, Sanne

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.