Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes- met logo

Ingrediënten voor 10 stuks:
•    250g kabeljauwfilet
•    1 limoen
•    2 cm verse gember
•    1 eetlepel Thaise vissaus
•    1 eetlepel sojasaus
•    4 tot 5 eetlepels olijfolie
•    1 ei
•    2 eetlepels maïzena
•    2 lente uitjes
•    1 rode peper

Voor dit recept heb je een muffin bakvorm nodig.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd de vis in hele kleine stukjes of maal fijn in een keukenmachine of blender. Schil de gemberwortel en rasp deze met een fijne rasp. Rasp ook de schil van de limoen. Pers het sap uit in een apart kommetje. Snijd de lente uitjes in kleine ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd fijn. Klop het ei los.

Meng de vis met 1 eetlepel van het limoensap, de limoenrasp, gember, vissaus, sojasaus, het ei, de maïzena en 3 eetlepels van de olijfolie. Voeg ook de helft van de lente ui en de rode peper hieraan toe. Meng met een lepel goed door elkaar.

Vet de muffinbakvorm goed in met de rest van de olijfolie. Verdeel het vismengsel zo gelijk mogelijk over de bakvormpjes. Bestrooi met de rest van de bosui en peperreepjes.

Bak de viskoekjes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Ik maakte er nog een sausje bij door de rest van het limoensap te mengen met een flinke scheut sojasaus. Maar ook chilisaus is heerlijk bij deze viskoekjes.

Bron: Okoko recepten

 

En alweer een recept wat ik van mijn bucket list voor 2015 kan afstrepen. Mark en ik zijn gek op viskoekjes. Als we gaan uiteten en ze staan op de kaart bestellen we ze bijna altijd als lekkere snack voor het eten, of bij het eten. Het leek me altijd best ingewikkeld om ze zelf te maken, vandaar dat ik dit nog nooit gedaan had. Maar goed, ze stonden op de bucket list en dus moest ik er toch een keer aan geloven. En wat bleek? Dit is een super simpel recept, in no time staan de koekjes in de oven. En ze zijn me toch lekker!! Wij namen ze als avondeten samen met een aantal andere hapjes, maar ze zijn ook heerlijk als voorgerecht of als hapje bij de borrel. Ik maakte ze dan ook nog geen week later al voor de tweede keer 🙂


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.