«

»

mei 03

Tonijn ceviche

Tonijn ceviche met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    2 maïs tortilla’s
•    180g tonijnsteak
•    Sap van 1 limoen
•    1 avocado
•    3 lente uitjes
•    Peper en zout naar smaak
•    Chipotle mayonaise naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek met een ronde uitsteker 3 rondjes uit de maïs tortilla’s en leg op een met bakpapier bekleed oven rooster.

Maak de chipotle mayonaise volgens dit recept.

Snijd de tonijn steak in stukjes, de avocado in blokjes en de lente ui in ringetjes. Voeg het limoen sap toe, breng op smaak met peper en zout en roer door elkaar.

Bak de mini maïs tortilla in circa 4 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig.

Leg op ieder bord 3 mini maïs tortilla’s en verdeel de tonijn ceviche hierover. Doe op iedere mini tortilla een klein lepeltje chipotle mayonaise. Serveer de rest van de mayonaise er los bij.

 

Hmmm op vakantie hebben wij zoveel ceviche gegeten. Zo lekker!! De beste was met tonijn en overal ging de ceviche op krokante tortilla’s en zat er avocado doorheen. Zo’n heerlijke combinatie. Officieel hoor je ook nog fijngehakte koriander toe te voegen maar daar zijn wij beide geen fan van dus ik besloot het weg te laten. Hoe verser de vis, hoe beter de ceviche, gebruik hiervoor dan ook zeker geen supermarkt tonijn maar ga gewoon naar de visspeciaalzaak.  Eventueel kun je deze tonijn ceviche prima voorbereiden. Bak de tortilla’s wel pas last minute af want het is juist lekker als deze warm en knapperig zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>