«

»

jan 20

Tonijnglaasjes met tomaat en heksenkaas

Ingrediënten voor 4 glaasjes:
•    4 eetlepels heksenkaas
•    4 eetlepels Skyr (of Griekse yoghurt)
•    1 blik tonijn op olie
•    12 romaatjes (of andere cherry tomaatjes)
•    Hand verse basilicum
•    Peper en zout naar smaak

Meng de heksenkaas met de Skyr in een kommetje. Laat de tonijn uitlekken en doe in een ander schaaltje. Hak de basilicum fijn en roer samen met 1 eetlepel van het heksenkaas/Skyr mengsel door de tonijn.

Snijd 1 romaatje in vieren en snijd de overige romaatjes met een goed scherp mes in plakjes.

Neem 4 glaasjes en verdeel het heksenkaas/Skyr mengsel hier over. Beleg met de helft van de tomaat plakjes. Schep hier de helft van het tonijn mengsel op en beleg met de andere helft van de tomaat plakjes. Verdeel de rest van het tonijn mengsel over de glaasjes en garneer met een kwart romaatje.

Bron: mama

 

Met kerst maakte mijn moeder deze tonijn glaasjes met tomaat en heksenkaas als amuse. Iedereen vond ze heerlijk. Wat een goed idee ook om een keer heksenkaas in een recept te verwerken want ik vind dat echt super lekker om bijvoorbeeld groente in te dippen of op een stukje stokbrood bij een borrel. Ik kreeg van mama het recept en dat bleek ook nog eens super snel en simpel te zijn. Goede reden dus om deze tonijn glaasjes met tomaat en heksenkaas met oud en nieuw te maken voor bij de borrel waar ze ook weer goed in de smaak vielen.  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>