«

»

jun 14

Tonijnrol

tonijnrol met logo

Ingrediënten voor 6 stukjes:
•    1 sjalotje
•    1 blikje tonijn in olie á 185g
•    50g geraspte kaas
•    1 eetlepel mosterd
•    2 plakjes bladerdeeg
•    1 ei
•    3 eetlepels (zwarte) sesamzaadjes

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper het sjalotje en fruit dit in de olie van de tonijn. Meng met de tonijn, mosterd en kaas.

Neem de plakjes bladerdeeg en laat ontdooien. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar, net over elkaar heen en druk goed vast.

Rol het bladerdeeg in de lengte op. Klop het ei los en bestrijk het deeg hiermee. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Bak de tonijnrol in het midden van de oven in circa 12 minuten gaar totdat het deeg mooi goudbruin kleurt.

Laat 5 minuutjes afkoelen en snijd de rol in plakjes. Serveer direct.

Bron: Hilde

 

Al heel lang geleden at ik deze heerlijke tonijnrol bij een vriendin tijdens een etentje. Ik vroeg meteen het recept. We maakten het een aantal keer en daarna vergat ik het recept een beetje. Stom, want het is heel simpel en smaakt heerlijk. Een paar weken geleden kwamen mijn ouders brunchen en Mark had zin in iets met tonijn. Hij maakte dan ook nogmaals deze tonijnrol en ik zette ‘m natuurlijk meteen op de foto voor mijn blog. Echt een topper voor bij de brunch of als borrelhapje.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>