Tonijnrolletjes

Tonijnrolletjes- met logo

Ingrediënten voor 12 rolletjes (voorgerecht voor 6 personen)
•    12 rijstvellen
•    1 tonijnsteak
•    ongeveer 1/3 komkommer
•    10 augurken
•    75g wakame (soort van zeewier, o.a. verkrijgbaar bij AH)
Voor de wasabi mayonaise
•    3 gr wasabi
•    1 eetlepel (vers) citroensap
•    1 eidooier*
•    60 ml zonnebloemolie

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Begin met het maken van de wasabi mayonaise. Doe alle ingrediënten in de hoge beker van je staafmixer en pureer tot een dikke mayonaise. Dit gaat heel snel.

Snijd de komkommer in hele dunne reepjes (julienne) en doe het zelfde met de augurken.

Schroei de tonijnsteak in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie op hoog vuur in ongeveer 1 tot 2 minuten aan alle kanten dichten. De binnenkant mag nog rauw zijn. Gebruik daarom verse tonijnsteak van goede kwaliteit.

Snijd de tonijnsteak met een scherp mes in dunne plakken.

Neem een rijstvel en week dit even kort in warm water (zie ook de aanwijzingen op de verpakking). Leg het vel op een bord en beleg een stukje onder het midden met de tonijn, komkommer, augurk, wakame en wat van de wasabimayonaise. Laat hierbij de zijkanten vrij. Rol de onderkant van het rijstvel over de vulling heen en vouw de zijkanten naar binnen. Rol het rijstvel nu verder op.

Herhaal dit voor de overige rijstvellen. Serveer direct of bewaar tot gebruik in de koelkast (niet te lang in verband met de rauwe tonijn). Serveer met een eventueel restje van de wasabi mayonaise.

 

Nog niet zo lang geleden schreef ik over die heerlijke tonijnpizza die we als voorgerecht bij Zoetelief in Den Bosch aten. Deze tonijnrolletjes zijn daar eigenlijk op gebaseerd en ze zijn me toch lekker. Wij waanden ons weer even terug op vakantie in Japan. Het is echt een super smaakvol voorgerecht voor iedereen die van tonijn houdt. En het is helemaal niet moeilijk te maken. Overigens zijn deze rolletjes ook leuk om te serveren als hapje op een feestje of als onderdeel van een buffet. Wij aten ze vorige week als diner in combinatie met de zomerspiesjes die ik je gisteren liet zien.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.