TostEI

Gebakken ei tosti (28) met logo

Ingrediënten voor 1 tostEI:
•    2 boterhammen
•    1 ei
•    Scheutje olijfolie
•    Kaas voor 1 boterham
•    Peper en zout naar smaak

Neem 1 van de boterhammen en maak er een gat in. Dit kan met behulp van een uitsteekvormpje maar je kunt het midden van de boterham er ook gewoon met je handen uit halen.
Gebakken ei tosti (3) met logoVerhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Leg beide boterhammen hierin. Breek direct het ei boven de boterham met het gat erin en bestrooi met peper en zout. Wanneer het ei niet meer “snotterig” is maar wit begint te worden leg je de kaas er over heen. Als de kaas een beetje begint te smelten leg je de andere boterham erop met de geroosterde kant op de kaas.
Gebakken ei tosti (8) met logoGebakken ei tosti (20) met logo
Draai de tostEI nu om zodat de nog niet geroosterde kant van de boterham zonder gat ook nog even roostert.

Serveer direct!

 

Ik schreef het al eerder: Mark is bij ons thuis de Eggspert. Eerder deelde ik al zijn heerlijke scrambled eggs op de website en onlangs ontdekte hij iets nieuws: zoals wij het noemen, de tostEI. Dit recept is niet alleen door Mark bedacht, hij heeft het ook gemaakt en op de foto gezet. Ik heb alleen de tekst uitgetypt, lekker makkelijk bloggen zo 😉 Dit is echt een heerlijk weekend anti-kater ontbijtje! Maar ook zonder kater smaakt deze tostEI heerlijk op de zondagochtend. Het ei blijft lekker zacht van binnen. Meestal ben ik niet zo van de gebakken eieren maar op deze manier kan ik er echt van genieten.


2 reacties

    • Lucia op 15/03/2015 om 07:06
    • Reageer

    Dat is lekker hé, dat knapperige broodje met het eitje erin. Wij noemen het ’t verstopte eitje. Mijn vriendin las ooit een boek waarin dit werd gegeten naar aanleiding daarvan ging ik het ook eens maken en is nu wel een van onze favorieten ei gerechtjes. Leuk het bij jou ook tegen te komen.

    1. Wat grappig dat jij ‘m ook kent en maakt. Verstopt eitje is ook een goede naam inderdaad 🙂

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.