Trio van visamuses

Trio van visamuses (1)

Ingrediënten voor 3×6 hapjes:
Voor de garnalencocktail
•    3 eetlepels mayonaise
•    3 eetlepels ketchup
•    3 eetlepels Griekse yoghurt
•    200g kleine roze garnalen
•    1/2 bosje bieslook
•    1/2 bosje peterselie
•    6 handjes fijngesneden ijsbergsla
Voor de zalmbonbon
•    6 plakjes gerookte zalm
•    6 theelepels mascarpone
•    1/2 bosje bieslook
•    1/2 bosje peterselie
•    2 eetlepels citroensap
Voor de dille garnalen
•    3 eetlepels mayonaise
•    3 eetlepels Griekse yoghurt
•    sap van 1 citroen (de eetlepels sap voor de zalmbonbon kun je hier ook uithalen)
•    1/2 bosje dille
•    200g roze garnalen

Garnalencocktail
Hak of knip de peterselie en bieslook fijn. Meng de mayonaise, ketchup en Griekse yoghurt tot een gladde cocktailsaus en voeg de kruiden toe. Breng op smaak met versgemalen peper. Proef en voeg eventueel nog wat extra van een van de ingrediënten toe. Tot hier kun je dit hapje voorbereiden, de rest doe je net voor het serveren.

Snijd de ijsbergsla fijn. Neem 6 kleine glaasjes en verdeel de sla hierover. Verdeel vervolgens de garnalen over de sla maar houd er een paar achter ter garnering. Verdeel de saus over de garnalen en garneer met de achtergehouden garnalen en eventueel een takje bieslook of peterselie.

Zalmbonbon
Hak of knip de peterselie en bieslook fijn. Roer de mascarpone los met de kruiden en het limoensap. Breng op smaak met versgemalen peper. Proef en voeg eventueel nog wat extra van een van de ingrediënten toe. Tot hier kun je dit hapje voorbereiden, de rest doe je net voor het serveren.

Neem een plakje gerookte zalm en schep hier 1/6 deel van het mascarpone mengsel op. Zorg er daarbij voor dat het mascarponemengsel in het midden van de zalm komt te liggen. Vouw het plakje zalm om de mascarpone, draai om en zet op een amuselepel of schaaltje. Herhaal dit voor de overige plakjes zalm.

Dille garnalen
Knip of hak de dille fijn. Meng de dille met de Griekse yoghurt, mayonaise, het limoensap en de garnalen. Houd hierbij wat dille achter voor de garnering. Proef en voeg eventueel nog wat extra van een van de ingrediënten toe. Tot hier kun je dit hapje voorbereiden. Vlak voor het serveren verdeel je de dille garnalen over 6 amuselepels of schaaltjes en garneer je ze met de achtergehouden dille.

 

Het beste begin van een goed diner zijn wat mij betreft lekkere amuses. Het liefst serveer ik ze nog tijdens de borrel, bijvoorbeeld met een glaasje bubbels. Dit trio van visamuses smaakt heerlijk bij elkaar, al kun je ze ook prima los van elkaar serveren. Ze doen het ook goed als hapje op een feestje. Eventueel kun je dit ook als voorgerecht opdienen, vooral bij een uitgebreid diner werkt dat prima want het is lekker licht op de maag.


2 reacties

  1. Het ziet er erg mooi uit Sanne.

    1. Grappig dat je dat zegt want ik was zelf niet zo tevreden over de foto.
      Maar dank voor het compliment, komt vast door jouw mooie schaaltje 😉

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.