«

»

feb 14

Triple chocolate cookies

Triple chocolate cookies met logo

Ingrediënten voor circa 20 koekjes:
•    120g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
•    75g donkere basterdsuiker
•    1 ei
•    225g zelfrijzend bakmeel
•    snuf zout
•    75g witte chocolade (ik gebruikte pastilles maar je kunt ook een reep in stukjes snijden)
•    100g pure chocolade (ik gebruikte pastilles maar je kunt ook een reep in stukjes snijden)
•    100g melk chocolade

Verwarm de oven voor op 190 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier.

Mix in een kom de boter met de suiker luchtig. Klop het ei los in een apart schaaltje en voeg toe bij het botermengsel. Mix het geheel totdat het ei volledig is opgenomen in het botermengsel.

Zeef het meel en het zout boven het botermengsel en mix erdoor totdat alles goed gemengd is. Voeg nu de witte en pure chocolade stukjes toe en roer door het deeg.

Verdeel het deeg in circa 20 gelijke balletjes. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar want ze zullen nog wat uitlopen. Bak de koekjes eventueel in twee of drie keer.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven in circa 13 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.

Smelt de melkchocolade au bain marie (in een kommetje boven een pan met bijna kokend water). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt! Wanneer de chocolade volledig gesmolten is draai je het vuur uit maar laat het kommetje boven op de pan met het hete water staan zodat de chocolade goed zacht blijft. Leg ieder koekje in de gesmolten chocolade, laat uitdruppen en leg met de chocoladelaag naar boven toe op een bord of bakplaat bekleed met bakpapier. Laat de chocolade uitharden, dit gaat sneller wanneer je de koekjes even in de koelkast zet.

 

Van de koekjes met witte chocolade en macadamianoten die ik rond de Kerst maakte had ik nog wat witte chocolade pastilles over. Pure pastilles heb ik afgelopen zomer een hele grote zak op kantoor gekregen en had ik dus ook nog staan. Zo kwam het dat ik al een hele tijd geleden bedacht om triple chocolate cookies te maken. Maar met mijn suikervrije maand gevolgd door een weekje skiën duurde het even voordat het er van kwam. Vorig weekend had ik echter wel de tijd én een goede reden om te gaan bakken. Twee vriendinnen van mij zijn toen namelijk naar Amsterdam verhuisd en wat is nu leuker dan ze welkom heten met zelfgebakken koekjes? Ik dook dus zondagmiddag de keuken in om deze koekjes te bakken. Natuurlijk proefde ik er samen met Mark stiekem al vast eentje voordat ik ze weggaf, want ik moest natuurlijk wel weten hoe de smaak was voordat ik er over kon bloggen 😉 Ze zijn echt super lekker en een aanrader voor iedere chocoladeliefhebber. Dus is jouw grote liefde een chocolade addict, duik dan vandaag nog snel de keuken in om deze lekkere koekjes te bakken voor jouw Valentijn! Is dit niet helemaal jouw ding maar zoek je wel nog inspiratie voor Valentijn? Kijk dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>