Triple chocolate muffins

Triple chocolate muffins-met logo

Ingrediënten voor circa 12 muffins: 
Voor het beslag
• 35g cacao
• 175g suiker
• 12g bakpoeder
• snuf zout
• 290g bloem
• 225 milliliter volle melk
• 2 eieren
• 150g Griekse yoghurt
• 85g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 90g witte chocolade pastilles (of hak blokjes fijn)
Voor de topping
• 60g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 100g Tony’s Chocolonely puur (of andere chocolade met minstens 70% cacao)
• 35g witte chocolade pastilles (of hak blokjes fijn)

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en bekleed een muffinvorm met cakepapiertjes, deze kun je eventueel ook zelf knippen uit bakpapier.

Zeef de cacao met de suiker, bakpoeder, zout en de bloem. Meng de melk en de eieren met een garde.

Maak in kuiltje in het bloemmengsel en schenk hier in het melkmengsel terwijl je mixt op lage snelheid. Wanneer de ingrediënten goed gemengd zijn, smelt je de boter en voeg je deze toe aan het beslag.

Mix wederom totdat alles gemengd is en voeg de Griekse yoghurt toe. Mix nog enkele minuten goed door totdat je een mooi glad beslag hebt. Schep tenslotte met een spatel de witte chocolade door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Zorg er daarbij voor dat je de vormpjes ongeveer tot aan de rand vult.

Bak de muffins in circa 25 tot 30 minuten i he tmidden van de oven gaar. Ze zijn goed wanneer ze gerezen zijn en terugveren wanneer je er zachtjes op drukt. Laat de cakejes circa 5 minuten afkoelen in de vorm en zet ze daarna op een rooster totdat ze volledig afgekoeld zijn.

Nu ga je verder met de topping. Smelt de boter met de pure chocolade in een pannete totdat alles goed gemengd en gesmolten is. Dit gaat snel dus blijf erbij staan. Zet het pannetje even weg en laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.

Verdeel over iedere muffin een mooi laag ganache. Bestrooi deze met de witte chocolade pastilles. Maak nu met behulp van een lepel nog wat mooie lijnen met de ganache over de witte chocolade pastilles heen. Laat de ganache uitharden (eventueel in de koelkast) en serveer.

 

Binnenkort gaat mijn broer voor minstens 12 maanden naar China dus hadden we vorig weekend een afscheidsfeestje. Natuurlijk wilde ik daar wel iets lekkers voor bakken 😉 Dat werden deze triple chocolate muffins, hemels lekker voor iedere chocoladeliefhebber. En zeg nou zelf, dat zijn we toch stiekem allemaal?!

Zelf gebruikte ik maar 125 gram suiker maar van mij hadden ze wel iets zoeter mogen zijn. Proef eventueel het beslag even voordat het de oven in gaat. Ook besloot ik zelf cakepapiertjes te knippen van bakpapier want de vormpjes die ik nog had liggen vond ik niet zo goed passen en de muffins moesten natuurlijk nog op de foto gezet worden 😉 Dat bleek heel eenvoudig dus is een goede tip voor wanneer je geen (passende) vormpjes meer hebt liggen. Het makkelijkste teken je met behulp van bijvoorbeeld een bakring cirkels op het bakpapier en kun je die uitknippen. Op die manier zijn de papiertjes allemaal even groot.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.