Tropische kip wraps

Ingrediënten voor 2 personen:
•    4 spelt wraps
•    2 theelepels sambal oetlek
•    2 eetlepels olijfolie
•    400g kipdijfilet reepjes
•    3 lente uitjes
•    1 rode paprika
•    1 rode peper
•    1 avocado
•    1 mango
•    2 eetlepels citroensap
•    4 handjes ijsbergsla
•    12 plakjes komkommer
•    4 eetlepels Skyr (of andere dikke yoghurt)
•    Jong belegen kaas naar smaak

Meng de sambal met de olijfolie en marineer hierin de kipdijfilet reepjes. Zet dit minstens een half uur weg in de koelkast om goed in te trekken. Een dag kan ook (dan kun je dit al de avond van te voren doen).

Neem een slakom. Snijd de lente uitjes in ringetjes en de paprika in blokjes. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Hak in hele kleine stukjes. Snijd de avocado en de mango in blokjes. Meng nu de lente ui, paprika, rode peper, avocado en mango in de slakom en roer het citroensap hier doorheen.

Verhit een wokpan op middelhoog vuur en bak hierin de kip met de marinade gaar (extra olijfolie is niet nodig). Dit duurt circa 8 minuten.

Verhit ondertussen een koekenpan en verhit hierin de wraps één voor één.

Neem nu een wraps en besmeer met een lepel Skyr. Bestrooi vervolgens met een handje ijsbergsla en beleg met 3 plakjes komkommer. Verdeel er wat van de avocado mango salsa over heen, gevolgd door de gebakken kip. Beleg tenslotte met kaas naar smaak.

 

Ik schreef het al eerder. Wij zijn sinds een tijdje verslaafd aan de speltwraps van Ekoplaza. Die zijn echt zo ontzettend lekker dat we ze eigenlijk iedere week wel weer eten. We hebben er inmiddels een sport van gemaakt om iedere keer weer een andere vulling te verzinnen en zo maakten we half augustus deze tropische kip wraps. Het resultaat was weer zo lekker dat ik het ondanks de grote hoeveelheid recepten met wraps de laatste tijd toch weer met jullie wilde delen. Smakelijk!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.