Tuna melt

Tuna melt met logo

Ingrediënten voor 2 sandwiches:
•    4 dikke plakken brood
•    4 plakken jong belegen kaas
•    90g tonijn uit blik
•    ¼ kleine rode ui
•    ½ theelepel Skyr (of andere dikke yoghurt)
•    1 theelepel mosterd
•    ¼ theelepel sambal oelek

Laat de tonijn uitlekken en snipper de rode ui fijn. Meng de tonijn met de ui, Skyr, mosterd en sambal oelek.

Neem alle plakken brood en beleg met de kaas (zorg dat ieder boterham volledig bedekt is met kaas). Verdeel het tonijn mengsel over 2 van de boterhammen en leg de andere boterhammen met de kaas naar beneden hier bovenop.

Grill het brood in een panini ijzer, tosti ijzer, in de oven of in een (grill)pan totdat het brood goudbruin is en de kaas gesmolten.

Snijd de tuna melt diagonaal door midden en serveer direct.

 

Mark en ik zijn gek op tonijn en hebben sinds afgelopen zomer een panini ijzer. Nu maakt Mark hier bijna dagelijks tosti’s in maar we vonden het hoog tijd worden om eens ietsje creatiever met het apparaat te worden. Aangezien we beide gek zijn op tonijn besloten we eind januari te brunchen met een zelfgemaakte tuna melt. Het resultaat was dit makkelijke recept en echt super lekker! Als ontbijt is dit wellicht wat heftig maar voor de brunch of lunch is deze tuna melt zeker weten de moeite waard!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.