«

»

nov 04

Varkenshaas in paprikaroomsaus

Varkenshaas met paprikaroomsaus-met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
• 2 stukken varkenshaas culinair
• 3 puntpaprika’s
• 1 ui
• 70g tomatenpuree
• 1 bakje boursin cuisine knoflook en kruiden

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand. Als je geen grillstand in je oven hebt zet je de oven gewoon op 250 graden.

Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften in een ovenschaal met de schil naar boven en grill de paprika’s circa 12 minuten in de oven.

Schakel de oven terug naar 170 graden (hetelucht).

Bak de varkenshaas in een scheutje olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur in 5 minuten even aan. Dat wil zeggen: zorg ervoor dat de buitenkant nergens meer rood is.

Vet een ovenschaal in en leg de varkenshaas hierin. Giet het vocht wat bij het bakken is vrijgekomen bij het vlees. Zet het vlees in de oven en gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten.

Snipper ondertussen alvast de ui en fruit deze in een koekenpan totdat het glazig is. Snijd de paprika in stukken en voeg hier aan toe samen met de tomatenpuree. Voeg ook de boursin toe en verwarm even mee totdat de saus goed heet is.

Pureer de saus met met een staafmixer. Je kunt ‘m helemaal glad maken maar ook nog wat stukjes paprika en ui heel laten als je een beetje bite in je saus lekkerder vindt.

Giet de saus over het vlees en serveer direct. Lekker met gebakken aardappelen.

 

Dit is een specialiteit van mijn moeder. Bij haar at ik deze varkenshaas in paprikaroomsaus al een paar keer en vond ‘m steeds heerlijk. Mijn moeder baseerde het recept op de in onze familie befaamde geroosterde paprikasoep. Dit is geen moeilijk recept maar wel super lekker! De saus kun je eventueel al een dag eerder maken zodat je deze alleen nog maar even hoeft op te warmen voor het eten. Ik maakte dit gerecht een paar weken geleden toen een vriend van Mark kwam eten en wij hem vroegen onze trouwceremonie te leiden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>