Varkenshaas met romige pestovulling

Varkenshaas pesto roomkaas met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    1 varkenshaas
•    3 theelepels groene pesto
•    3 theelepels roomkaas, bijv. Philadelphia
•    20g walnoten

Maak eerst de groene pesto volgens dit recept, dit kun je ook al een of meerdere dagen van te voren doen. Of gebruik pesto uit een potje.

Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat zeker een kwartier op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de pesto met de roomkaas. Verkruimel de walnoten hierover en roer nog even door elkaar. Snijd de varkenshaas in en vul met het pestomengsel. Leg de gevulde varkenshaas in een ovenschaal.

Gaar het vlees in het midden van de oven. Wanneer je een vleesthermometer hebt, doe je deze in de kern van een van de varkenshaas. Let op dat de thermometer wel echt in het vlees steekt en niet in de pesto laag in het midden. Zet de varkenshaas in de oven en verwarm totdat je thermometer 60 graden aangeeft. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Wanneer je geen vleesthermometer hebt, zet je het vlees 30 minuten in de oven.

Snijd het vlees in plakjes en verdeel over 2 borden. Serveer direct.

 

Met Kerst aten wij varkenshaas in paprikaroomsaus. Het vlees hiervoor hadden we besteld bij de slager. Die had alleen nogal ruime porties gerekend  maar daar kwamen we pas achter toen we alweer thuis waren. We besloten daarom om 2 porties in de vriezer te stoppen. Met een van die stukjes maakte ik half januari deze varkenshaas met romige pestovulling. Heel simpel te maken maar wel erg lekker en het ziet er ook meteen feestelijk uit. Ideaal wanneer je eters krijgt en weinig tijd hebt om iets voor te bereiden.


2 reacties

    • Riny Visser op 07/02/2017 om 09:35
    • Reageer

    Hoi Sanne,
    Is de varkenshaas dan nog rosé of toch wel gaar?
    Wij houden er meer van als het vlees goed doorbakken is.
    Best moeilijk, want het moet ook weer niet droog worden 😉
    Daarom eten we nooit biefstuk..

    Alles nog rustig daar?
    Groetjes van Riny

    1. Hoi Riny,

      Het vlees is dan nog net rosé als het goed is (is natuurlijk ook afhankelijk van de dikte van je vlees en kan ook per oven verschillen). Als je het liever doorbakken hebt dan kun je het nog 5 minuten langer laten staan in de oven. Sowieso kun je het altijd nog even terug zetten natuurlijk.
      Hier is inderdaad alles nog rustig.
      Groetjes, Sanne

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.