Venkelsoep met gerookte zalm en dille

Venkelsoep-met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
• 1 ui
• 2 venkelknollen
• 0,5 liter bouillon
• Scheutje volle melk of room
• 15g dille
• 200g gerookte zalm

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snipper de ui en snijd de venkel in stukjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en venkel in circa 5 minuten glazig. Voeg de bouillon toe en laat circa 20 minuten op een laag vuur trekken.

Hak ondertussen alvast de dille fijn en snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.

Voeg de melk of room toe aan de soep. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Beleg een zeef met keukenpapier en passeer de soep hierdoor. Vervang tussendoor een paar keer het keukenpapier. Hierdoor krijg je een mooie lichte en zachte soep.

Wanneer je dit gerecht wil voorbereiden doe je dat tot hier en verwarm je de soep voor het serveren weer even totdat deze goed heet is. Verdeel de soep over 4 borden en bestrooi met de dille en de zalm naar smaak.

Vorige week kwamen vrienden van ons eten. Als hoofdgerecht aten we de gevulde kipfilet van gisteren. Ik besloot venkelsoep te maken als voorgerecht want die kon ik al een avond van te voren maken en dan met goed licht op zaterdagochtend nog even op de foto zetten 😉 Deze soep was heerlijk zacht en romig van smaak. Hij heeft wel echt de zalm en dille nodig voor extra smaak. Maar wij vonden het een lekker licht en fris voorgerecht. En het fijne is, dit gerecht is zo klaar en je zet er weer eens een andere groente mee op tafel.


2 reacties

    • Annemarie op 21/05/2019 om 11:22
    • Reageer

    Heerlijke soep!
    Kan.ik hem van te voren maken en invriezen?

    1. Fijn om te horen 🙂
      Je kunt m zeker invriezen maar de zalm en dille moet je dan na het ontdooien even vers toevoegen. Smakelijk!
      Liefs, Sanne

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.