«

»

jul 23

Viervruchtenjam

Viervruchtenjam met logo

Ingrediënten voor 1 grote pot:
•    150g bramen
•    100g frambozen
•    75g bosbessen
•    200g aardbeien
•    100g geleisuiker

Doe al het fruit in een pan. Ik gebruikte, op de aardbeien na, diepvriesfruit. Wanneer je dit niet doet kun je het beste 2 eetlepels water toevoegen aan het fruit.

Verwarm het fruit op laag vuur en laat pruttelen totdat het uit elkaar begint te vallen en er flink wat sap is vrij gekomen. Bij mij duurde dit ongeveer 20 minuten. Roer tussendoor regelmatig goed door en schraap hierbij ook over de bodem.

Voeg nu de geleisuiker toe en kook de jam nog circa 1 minuut door. Schenk nog warm in een grote pot en draai het deksel op de pot. Zet ongeveer 5 minuten op z’n kop. Draai om en laat verder afkoelen op het aanrecht. Bewaar de jam vervolgens in de koelkast.

 

Twee weken geleden was ik bij mijn ouders en serveerde mijn moeder heerlijke zelfgemaakte jam bij het ontbijt. Mark merkte toen terecht op “Waarom heb jij nog nooit zelf jam gemaakt?”. Daar zat wel wat in en ik besloot hier meteen verandering in te brengen. Vorig weekend bakte ik zelf scones (morgen online) en voor erbij maakte ik deze viervruchtenjam. Ik vond ‘m heerlijk van smaak. Als je echt van zoet houdt kun je beter nog zo’n 50 gram extra geleisuiker toevoegen maar ik vond dit niet nodig. De jam blijft in de koelkast wel een paar weken goed.  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>