Vitello tonato

Vitello tonato (4)

Ingrediënten voor 4 personen:
•    300g gebraden kalfsfricandeau in plakken (verkrijgbaar bij de betere slager)
•    75g gemengde sla
•    1 blikje tonijn
•    6 eetlepels mayonaise (liefst zelfgemaakt)
•    sap van een halve citroen
•    2 eetlepels kappertjes
•    Peper

Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.

Als je zelf mayonaise maakt kun je daar het beste mee beginnen. Laat vervolgens de tonijn uitlekken. Meng de tonijn met de mayonaise en het citroensap en pureer tot een gladde saus met de staafmixer of keukenmachine. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen peper.

Verdeel de plakjes kalfsfricandeau over 4 borden. Leg de sla op het midden van het bord.

Sprenkel nu de saus over de kalfsfricandeau en garneer met de kappertjes. Serveer eventueel met wat stukjes stokbrood.

Bron: Uit Pauline’s keuken

 

Dit was onze laatste gang bij het diner van voorgerechten waarbij wij ook nog een salade met gegratineerde vijgen en een forel tartaar aten. Vitello tonato is een typisch Italiaans voorgerecht. Mark & ik zijn er gek op, zowel als voorgerecht als op een broodje (bijvoorbeeld die van Stach). Het is super simpel zelf te maken, lekker snel klaar en goed voor te bereiden. Je kunt de tonijnmayonaise vooraf klaar maken en in de koelkast bewaren totdat het tijd is om aan tafel te gaan. Op die manier kun je gezellig met je gasten borrelen totdat het tijd is om te eten en hoef je dan alleen de borden nog even op te maken. Eigenlijk is het lastigste van dit gerecht om de kalfsfricandeau te vinden. Wij gingen naar een paar verschillende supermarkten maar konden het daar niet vinden. Ook de eerste slager waar we naar toe gingen kon ons niet verder helpen. Overal werd ons aangeraden varkensfricandeau te gebruiken maar dan is het natuurlijk geen vitello meer dus daar wilde ik geen genoegen mee nemen. Bij de tweede slager waren we gelukkig wel succesvol en het was alle moeite zeker waard want dit recept behoort tot een van onze nieuwe favorieten.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.