Watermeloen bokkenpootje

Watermeloen bokkenpootje (4)

Ingrediënten voor 4 bokkenpootjes:
•    1 plak watermeloen van 2 cm dik
•    2 eetlepels sesamzaadjes
•    3 gr wasabi
•    1 eetlepel (vers) citroensap
•    1 eidooier*
•    60 ml zonnebloemolie
•    zout en peper naar smaak

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin en laat afkoelen op een bord.

Doe de eidooier met de wasabi, het citroensap en de zonnebloemolie in de hoge beker. Mix met de staafmixer tot een mooie gladde mayonaise. Eventueel kun je de mayonaise ook zelf met de hand kloppen.

Proef de wasabi mayonaise en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Snijd de watermeloen in rechthoeken van 2 bij 2 bij 5 cm (denk hierbij aan een bokkenpootje). Verwijder eventueel pitten. Dep de stukken goed droog aan alle kanten met keukenpapier.

Doop nu de ene zijde van het bokkenpootje in de mayonaise en vervolgens in de sesamzaadjes. Herhaal dit voor de andere zijde. Doe dit met alle bokkenpootjes en poets ze eventueel een beetje bij met keukenpapier als je niet helemaal recht gewerkt hebt.

Bron: De kookfabriek Herfstmenu 2011

 

Weet je nog dat ik bij het recept van de sliptong sandwich schreef over een kookcursus die ik ooit deed bij de Kookfabriek? Daar komt ook deze heerlijke amuse vandaan. Ik kwam het recept weer tegen toen ik op zoek was naar de ingrediënten van de sliptong sandwich. Eerlijk gezegd was ik helemaal vergeten dat we deze bokkenpootjes van meloen destijds gemaakt hadden en ineens herinnerde ik me weer hoe lekker ze waren. Hoog tijd dus om dit recept weer eens te maken en te fotograferen voor mijn blog. Het is een lekker fris en tegelijkertijd pittig hapje. Het is niet moeilijk om te maken en je kunt het redelijk goed voorbereiden. Je kunt de mayonaise al een dag eerder maken en ook de sesamzaadjes alvast roosteren. Snijd de meloen al voor het eten op maat. Wanneer de gasten arriveren dep je de meloenstukken nog even goed droog en maak je de bokkenpootjes af met de mayonaise en sesamzaadjes.

*Let wel op dat je eieren van hoge kwaliteit gebruikt aangezien dit recept rauwe eieren bevat! Denk hierbij bijvoorbeeld aan biologische scharreleieren en gebruik geen eieren die je al een tijdje hebt liggen en die tegen de houdbaarheidsdatum aan lopen.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.