«

»

jan 21

Wild zwijn stoofpot in port

Ingrediënten voor 4 personen:
•    Flinke klont roomboter
•    2 sjalotten
•    1 teen knoflook
•    900g wildzwijnpoulet
•    2 laurierblaadjes
•    500 milliliter paddenstoelenbouillon
•    ½ fles Ruby port
•    6 plakken ontbijtkoek
•    2 eetlepels appel peren stroop

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper alvast de uien.

Neem een stoofpan en laat hierin de boter op middelhoog vuur goed heet worden. Wacht tot het bruisen van de boter is opgehouden. Doe het vlees samen met de gesnipperde uien in de pan. Pers de knoflook hier boven uit.

Laat even fruiten totdat de ui glazig begint te worden en het vlees een beetje aangebakken is.

Zet de pan op je kleinste pitje en draai het vuur helemaal laag. Voeg de laurierblaadjes, bouillon en port toe aan het vlees. Doe de deksel op de pan en laat circa 1 uur stoven op laag vuur. Roer tussendoor af en toe even door. Na een uur verkruimel je de ontbijtkoek en voeg je deze samen met de appel peren stroop toe. Laat nogmaals een uur stoven op laag vuur en roer tussendoor af en toe door.

Vis de laurierblaadjes uit de pan en gooi weg. Je kunt de wild zwijn stoof nu laten afkoelen en in de koelkast bewaren tot gebruik of je serveert hem direct. Als de saus te waterig is voeg je nog wat extra ontbijtkoek toe en kook je het geheel nog even door.

Serveer de wild zwijn stoof met een goed glas rode wijn, zuurkool en aardappelkroketjes.

 

Onlangs deelde ik het recept voor lamsstoof met rodekool met jullie en toen vertelde ik al dat ik het stoven helemaal heb ontdekt deze winter. Een aantal weekenden achter elkaar stond er elke week een pan te stoven. Heerlijk!
Deze wild zwijn stoof was misschien wel mijn favoriet. Hmmm wat hebben we hier van gesmuld zeg! Ik maakte ‘m de week voor Kerst voor het eerst maar voor ons vriendennieuwjaarsdiner begin januari ging ie meteen al weer op herhaling. Maak een grote pan op een druilerige winterdag en vries wat porties in, dan kun je er lekker lang van genieten.
Je bestelt wild zwijn poulet bij de slager of poulier. De laatste keer kochten wij ‘m online via De Lindenhoff.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>