«

»

okt 20

Witlof plaattaart

witlof-plaattaart-met-logoIngrediënten voor 2 personen:
•    1 rol vers bladerdeeg
•    2 stronkjes witlof
•    1 rode ui
•    125g brie
•    1 ei
•    1 eetlepel Griekse yoghurt of Skyr
•    Peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Neem een bakplaat en rol het deeg hierop uit. Het verse bladerdeeg wat ik gebruik zit altijd opgerold op bakpapier, als dat bij jou niet zo is leg je eerst een vel bakpapier op de bakplaat.

Vouw het bladerdeeg aan alle randen circa 1 centimeter om en duw licht aan. Meng het ei met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Gebruik circa 4 eetlepels van dit mengsel om het deeg mee te bestrijken. Neem hierbij de randen goed mee.

Verwijder de buitenste bladeren van de witlof. Halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd vervolgens in stukjes en verdeel over de bodem.

Snijd de ui in halve ringen en de brie in plakjes. Verdeel ook deze over de taart. Verdeel hierover tenslotte de rest van het ei/yoghurt mengsel.

Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

 

Al heel lang wilde ik een keer een plaattaart maken maar om de een of andere reden vergat ik het telkens weer. Maar afgelopen weekend besloot ik eindelijk eens actie te ondernemen en schoof ik deze witlof plaattaart in de oven. Het resultaat was super lekker! De combinatie van witlof, brie en rode ui werkt echt perfect en is een dikke aanrader! En omdat je niet moeilijk hoeft te doen over het deeg netjes over een vorm verdelen of vullingen aanbakken schuif je dit gerecht in minder dan 10 minuten de oven in. Ideaal!
Eet je liever niet vegetarisch? Terwijl wij dit aten bedachten we dat tonijn uit blik hierbij ook een lekkere toevoeging zou zijn geweest dus laat dan de tonijn even uitlekken en verdeel deze over de taart voordat je het ei/yoghurt mengsel eroverheen giet.


8 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Elly

    Leuk recept! je gebruikt 1 eetl. yogurt en 1 ei en hebt dan genoeg om 4 eetl. over het deeg te strijken en de rest er over heen te gieten??

    1. Sanne Arts

      Hoi Elly,

      Ja dat klopt 🙂 Is maar een dun laagje wat je er overheen giet, anders loopt het ook van het deeg af.

      Groetjes, Sanne

  2. Sanne

    Vanavond klaargemaakt en met tonijn inderdaad heerlijk:)

    1. Sanne Arts

      Hihi goed om het zeker te weten 🙂 Enne met brie zit je altijd goed toch?! X

  3. ria

    De witlof plaattaart was super lekker.
    Papa heeft zeker 10 x onder het eten gezegd dat hij het zo lekker vond.
    De hele taart ging dan ook in 1x op.

    Lieve groetjes, xxx

    1. Sanne Arts

      Wat leuk om te horen!!
      Ik denk dat ik m deze week ook weer ga maken want vond het idd ook super lekker 🙂
      Xxx

  4. Chris

    Zeer lekker maar denk een appel in schijfjes erbij zou ook lekker zijn.

    1. Sanne Arts

      Goed idee!
      Ik doe er tegenwoordig ook altijd tonijn bij als ik deze maak maar zal de volgende keer ook eens appel toevoegen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>