«

»

okt 06

Witlof stamppot met geitenkaas en ham

Witlof stamppot-met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
• 1 kg zoete aardappelen
• 3 stronkjes witlof
• 50g zachte geitenkaas
• 200g beenhamreepjes

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook in circa 15 minuten gaar.

Halveer intussen de witlof en verwijder de kern en de buitenste bladeren. Snijd in reepjes.

Bak de beenhamreepjes krokant in een koekenpan zonder olie of boter.

Giet het kookvocht van de zoete aardappelen af. Verkruimel de geitenkaas en voeg dit toe. Stamp tot een gladde puree zonder klontjes. Wanneer het niet smeuïg genoeg wordt kun je eventueel een klontje boter of een scheutje melk of olijfolie toevoegen.

Voeg nu beetje bij beetje de witlof toe en stamp deze door de puree. Meng hier tenslotte de beenhamreepjes doorheen en serveer direct.

 

Een lekkere stamppot, als kind was ik er al gek op en nog steeds vind ik het super lekker. Met het herfstige weer van de afgelopen maand begon het bij mij dan ook al snel te kriebelen om een nieuw stamppot recept uit te proberen. Ik besloot het eens over een andere boeg te gooien en iets met zoete aardappelen te doen want die vinden wij erg lekker. Ook vond ik het wel eens lekker om een groente te gebruiken die hier niet zo vaak op het menu staat: witlof. Bij het maken van deze zoete aardappel stamppot gebruikte ik geitenkaas om de puree mooi smeuïg te krijgen en dat beviel me eigenlijk wel. Dus die ging op herhaling. En natuurlijk werd er wat vlees toegevoegd want anders is de man des huizes niet blij 😉 Het resultaat was deze heerlijke witlof stamppot. Echt een aanrader en  snel klaar! Ideaal voor na een lange dag hard werken wanneer je zin hebt in iets lekkers en gezonds. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>