Witte chocolade cheesecake met aardbeien en browniebodem

Ingrediënten:
Brownie bodem
•    150g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    150g puur chocolade, in blokjes
•    2 eieren
•    250g suiker
•    100g bloem, gezeefd
Vulling
•    250g witte chocolade
•    800g verse roomkaas (gebruik roomkaas van goede kwaliteit zoals bijv. Philadelphia)
•    150g suiker
•    125ml zure room
•    5 eieren
•    30g bloem
Garnering
•    250g verse aardbeien

Leg alle ingrediënten klaar zodat ze goed op kamertemperatuur zijn voordat je ze gaat verwerken.

Begin met de brownie bodem. Verwarm de oven voor tot 160 ºC en bekleed een springvorm (doorsnede circa 24cm) in met bakpapier. Laat de randen overhangen, dan kun je het gebak straks makkelijker uit de vorm halen.

Smelt de roomboter met de chocolade op laag vuur. Roer tussendoor goed door en blijf erbij staan want dit brandt snel aan! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen.

Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig tot een soort vla. Klop dit goed luchtig, daar krijg je lekkere brownies van.

Meng de chocoladeboter voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem en spatel deze vervolgens luchtig door het beslag.

Schenk het chocoladebeslag in de ingevette vorm en zet weg in de koelkast

Ga verder met de witte chocolade cheesecake. Hak de witte chocolade in stukjes, leg in een kom en smelt au bain marie (in een kommetje boven een pan met bijna kokend water). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt!

Klop de roomkaas met een mixer helemaal glad voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Zeef vervolgens de suiker en bloem en voeg dit samen met de zure room en de eieren toe. Mix dit totdat er een mooi egaal en glad mengsel ontstaat. Roer de gesmolten witte chocolade hier voorzichtig doorheen.

Schenk de vulling op de bodem en bak de taart in circa 90 minuten net onder het midden van de oven. Maak tijdens het bakken de oven niet open want daar gaat je cheesecake van scheuren. Zet na 90 minuten de oven uit, laat de ovendeur dicht en laat de cheesecake nog minstens 2 uur in de oven staan om af te koelen tot kamertemperatuur.

Zet de taart vervolgens nog 1 nacht in de koelkast. Verwijder voorzichtig de vorm; dit gaat handig door deze eerst los te snijden met een mes. Halveer de aardbeien en verwijder de kroontjes. Zet de taart op een mooie schaal of bord en garneer met de aardbeien.

 

Vorig jaar maakte ik kersen cheesecake brownies. Ik dacht waarom zou je dan geen cheesecake met brownie bodem kunnen maken? En dus ging ik aan de slag. Aangezien het toch al een caloriebom zou worden besloot ik maar meteen all in te gaan. Zo ontstond deze witte chocolade cheesecake met browniebodem. Heerlijk van smaak maar wel echt een bom op de maag. Ik maakte ‘m voor een projectteam meeting met werk en had serieus een lamme arm na het fietsen. En zo zwaar als de taart voelt, zo komt ie ook binnen. Snijd dus hele kleine puntjes, dan is ie het allerlekkerst!  


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.