«

»

nov 26

Witte chocolade cheesecake met kruidnoten

Ingrediënten:
Voor de bodem
•    160g kruidnoten
Vulling
•    250g witte chocolade
•    800g verse roomkaas (gebruik roomkaas van goede kwaliteit zoals bijv. Philadelphia)
•    150g suiker
•    125ml zure room
•    5 eieren
•    30g bloem
Garnering
•    Evt. handje kruindoten

Wanneer je de kruidnoten zelf wil bakken, dan doe je dat eerst met behulp van dit recept. Ga pas verder als ze volledig zijn afgekoeld.

Leg alle ingrediënten klaar zodat ze goed op kamertemperatuur zijn voordat je ze gaat verwerken.

Verwarm de oven voor tot 160ºC en bekleed een springvorm (doorsnede circa 24cm) in met bakpapier. Laat de randen overhangen, dan kun je het gebak straks makkelijker uit de vorm halen. Leg de kruidnoten in de springvorm met de bolle kant naar boven.

Hak de witte chocolade in stukjes, leg in een kom en smelt au bain marie (in een kommetje boven een pan met bijna kokend water). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt!

Klop de roomkaas met een mixer helemaal glad voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Zeef vervolgens de suiker en bloem en voeg dit samen met de zure room en de eieren toe. Mix dit totdat er een mooi egaal en glad mengsel ontstaat. Roer de gesmolten witte chocolade hier voorzichtig doorheen.

Schenk de vulling op de bodem en bak de taart in circa 90 minuten net onder het midden van de oven. Zet een klein bakje water onder de cheesecake in de oven en maak tijdens het bakken de oven niet open, daarmee voorkom je dat je cheesecake gaat scheuren. Zet na 90 minuten de oven uit, laat de ovendeur dicht en laat de cheesecake nog minstens 2 uur in de oven staan om af te koelen tot kamertemperatuur.

Zet de taart vervolgens nog 1 nacht in de koelkast. Verwijder voorzichtig de vorm; dit gaat handig door deze eerst los te snijden met een mes. Zet de taart op een mooie schaal of bord en garneer eventueel met extra kruidnoten.

 

Ik schreef het al eerder: kruidnoten en witte chocolade zijn een match made in heaven! Vorig jaar tijdens Sinterklaas bedacht ik daarom al dit recept voor witte chocolade cheesecake met kruidnoten. En oh oh wat is dit een heerlijke taart! Ik bakte ‘m voor mijn verjaardag en hij vond gretig aftrek! Cheesecake valt wel altijd redelijk zwaar dus snijd kleine stukjes. Maar dat is alleen maar handig; daarmee maak je veel mensen blij!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>