Witte chocolade cheesecake met zomerfruit

Witte chocolade cheesecake met zomerfruit foto 4

Ingrediënten:
Bodem
• 80g roomboter
• 200g bastognekoekjes
Vulling
• 250g witte chocolade
• 800g verse roomkaas (gebruik roomkaas van goede kwaliteit zoals bijv. Philadelphia)
• 150g suiker
• 125ml zure room
• 5 eieren
• 30g bloem
Garnering
• 25g witte chocolade
• 100g verse frambozen
• 100g verse bramen
• 100g verse blauwe bessen

 

Leg alle ingrediënten, behalve de garnering, klaar zodat ze goed op kamertemperatuur zijn voordat je ze gaat verwerken.

Bekleed een springvorm (doorsnede circa 26 cm) met bakpapier en vet de vorm dun in met boter. Verkruimel de koekjes of maal fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter in een steelpannetje totdat deze net helemaal is gesmolten. Meng de boter met de koekjes en verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.

Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht) en zet het rooster 1 richel onder het midden.

Hak de witte chocolade in stukjes, leg in een kom en smelt au bain marie (in een kommetje boven een pan met bijna kokend water). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt!

Klop de roomkaas met een mixer helemaal glad voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Zeef vervolgens de suiker en bloem en voeg dit samen met de zure room en de eieren toe. Mix dit totdat er een mooi egaal en glad mengsel ontstaat. Roer de gesmolten witte chocolade hier voorzichtig doorheen.

Schenk de vulling op de bodem en bak de taart in circa 90 minuten net onder het midden van de oven. Maak tijdens het bakken de oven niet open want daar gaat je cheesecake van scheuren. Zet na 90 minuten de oven uit, laat de ovendeur dicht en laat de cheesecake nog minstens 2 uur in de oven staan om af te koelen tot kamertemperatuur.  Mocht je cheesecake toch scheuren in het midden, maak je geen zorgen dit zie je straks na het garneren niet meer!

Zet de taart vervolgens nog 1 nacht in de koelkast. Schaaf de witte chocolade in mooie flinters. Verwijder voorzichtig de vorm; dit gaat handig door deze eerst los te snijden met een mes. Zet de taart op een mooie schaal of bord, garneer met het fruit en de witte chocolade. Eventueel kun je ook nog wat poedersuiker ter garnering gebruiken.

Bron: delicious. april 2014

 

Jammie, wat is deze witte chocolade cheesecake lekker! Wel echt zwaar op de maag (niet zo gek met deze ingrediëntenlijst ;)), dus snijd ‘m in kleine puntjes. Ik zag dit recept in de delicous. van april en wist meteen dat dit het dessert zou worden voor ons etentje met Tom & Marleen. Die hadden namelijk nog een etentje tegoed voor het mede bedenken van de naam van mijn blog en zijn beide gek op witte chocolade cheesecake. Het recept stelde zeker niet teleur en gaat hier nog wel vaker op tafel komen. Vaak maak ik bij gebak gebruik van diepvriesfruit in plaats van vers fruit omdat dit nu eenmaal een stuk goedkoper is. Dat is voor dit recept echter niet aan te raden omdat hier altijd nog sap uit blijft lopen en dit niet mooi is bovenop je taart. Eventueel kun je nog (diepvries) frambozen of zomerfruit voor het bakken door het cheesecakemengsel heen doen om ook wat fruit in de taart zelf te hebben. Laat dit dan wel eerst goed uitlekken als je diepvriesfruit gebruikt.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.