Witte chocolade framboos naked cake

witte chocolade framboos naked cake2-met logo

Ingrediënten voor circa 10 stukken:
Voor de cakes
• 60g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 150 witte basterdsuiker
• 1 ei
• 40 milliliter bietensap
• 10g cacaopoeder
• 100 milliliter karnemelk
• 150g bloem (gezeefd)
• 1/2 theelepel zout
• 1/2 theelepel baking soda
• 1,5 theelepel witte wijn azijn
Voor de vulling
• 250g witte chocolade
• 250g roomkaas
• 150g roomboter op kamertemperatuur
• 250g diepvries frambozen (ontdooid)
• 250g verse frambozen

Begin met het maken van de cakes. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en bekleed 2 springvormen (doorsnede circa 26 cm) met bakpapier.

Doe de boter met de suiker in een beslagkom en meng met de mixer. Voeg het ei toe en mix totdat dit goed is opgenomen.

Meng in een apart kommetje het cacaopoeder met het bietensap tot een dikke donkere pasta met een vork of lepel. Voeg dit toe aan het botermengsel en mix goed door totdat alles goed gemengd is.

Zet de mixer op de laagste stand en voeg de helft van de karnemelk toe. Mix op lage snelheid totdat alles gemixt is en voeg nu de helft van de bloem toe. Mix totdat de bloem volledig is opgenomen in het beslag. Herhaal dit met de andere helft van de karnemelk en de bloem. Zet de mixer op de hoogste stand en mix nog even goed door.

Tenslotte voeg je het zout, de baking soda en de witte wijn azijn toe en mix je het beslag nog een paar minuten goed door. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en bak de cakes in circa 20 minuten in het midden van de oven gaar.

Laat de cakes volledig afkoelen en ga ondertussen verder met het maken van de witte chocolade vulling.

Doe de roomkaas in een beslagkom. Smelt de witte chocolade au bain marie (in een kommetje boven een pan met heet water) en voeg toe aan de roomkaas. Mix op lage snelheid door elkaar. Voeg nu de roomboter toe en mix tot een stevige crème. Doe in een spuitzak. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Wanneer de cakes volledig zijn afgekoeld ga je de taart samenstellen. Neem de eerste cake en leg deze op een bord. Spuit rozetjes van de witte chocolade crème en beleg met de diepvries frambozen. Nu leg je de tweede cake hier bovenop. Spuit ook deze vol met rozetjes van de witte chocolade crème. Verdeel de verse frambozen hierover. Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.

 

Ik had het helemaal bedacht. Voor mijn verjaardag in november zou ik onder andere eindelijk de red velvet cake eens van mijn to bake lijstje gaan afstrepen. Maar red velvet en ik, hoe lekker ik ‘m ook vind, wij zijn geen vrienden. Ik gebruik namelijk liever geen kleurstoffen (ben geen fan van niet natuurlijke producten). In het verleden probeerde ik al eens red velvet te maken met frambozen sap, granaatappelsap en zelfs gevriesdroogde frambozen poeder. Maar steeds werd het niet rood genoeg. Nu had ik bedacht dat rode bietensap de helpende hand moest bieden. Het begon al slecht. Ik vond het beslag er namelijk al meteen niet zo rood uit zien. Maar nog veel erger: de hoeveelheid beslag was niet bepaald wat ik er van te voren bij bedacht had. Mijn idee was namelijk 3 dikke lagen cake en nu kreeg ik 2 hele dunne lagen. Aaaaaahhhhhh!!! Het was pas 7.30u ’s ochtends en met een dag die bestond uit heel veel koken en bakken had ik geen tijd en zin om opnieuw te beginnen. Ik besloot daarom dit recept maar een twist te geven en er een witte chocolade framboos naked cake van te maken. En ik moet zeggen hoewel deze taart totaal niet voldeed aan hoe ik ‘m vooraf had bedacht was ie wel ontzettend lekker. Zo lekker dat ik besloot om ‘m vandaag toch gewoon op mijn blog te delen. En die red velvet, die gaat er in 2016 zeker komen! Ik ga nog 1 poging ondernemen om te kleuren met rode wijn maar als zelfs dat niet lukt ga ik daarna toch echt gewoon over op rode voedingskleurstof. Wordt vervolgd…


4 reacties

Naar het reactie formulier

    • Lucia op 09/01/2016 om 07:31
    • Reageer

    Nou ben ik toch wel benieuwd hoe rood de cake geworden is met dit recept.
    Maar dat is niet echt te zien op de foto. Jammer.

    1. Hij had meer een chocolade biscuit kleur dan dat je ‘m nu echt rood kon noemen…

        • Lucia op 09/01/2016 om 09:14
        • Reageer

        Oke, ja dat is dan wel zonde maar als het maar wel lekker was. Dat is ook heel belangrijk.

        1. Hahaha inderdaad! En nu heb ik een goede reden om toch nog een keer met de red velvet aan de slag te gaan!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.