«

»

apr 20

Witte chocolademousse met passievrucht

Witte chocolademousse met passievrucht

Ingrediënten voor 4 personen:

•   90g witte chocolade
•    350ml slagroom
•    30g suiker
•    2 blaadjes gelatine
•    2 passievruchten
•    1/2 appel (bijv. kanzi)
•    30g abrikozenjam

Voor dit recept heb je 4 glazen schaaltjes nodig.

 

Week de gelatine in een soepbord of schaaltje met koud water. Klop 250ml slagroom lobbig (zonder suiker te gebruiken).

Hak of rasp de witte chocolade fijn. Eventueel kan dit ook in een keukenmachine.

Verwarm de resterende slagroom met de suiker in een steelpan (niet laten koken). Haal de pan van het vuur, voeg de witte chocolade toe en laat oplossen in de warme room. Knijp de gelatine goed uit, voeg toe aan het chocolademengsel en roer goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost. Laat dit mengsel even op het aanrecht staan om verder af te koelen.

Schil de appel en snijd in zeer kleine stukjes. Je kunt de appel eventueel ook raspen, maar gebruik dan een grove rasp. Snijd de passievruchten in tweeën en lepel ze uit. Meng de appel, de passievrucht en de abrikozenjam en doe de helft van dit mengsel in 4 glaasjes.  Bewaar de andere helft van het vruchtenmengsel in de koelkast tot het opdienen van dit dessert.

Meng 1/3 van de lobbige slagroom met het afgekoelde chocolademengsel (familie maken). Als het goed gemengd is kun je de rest van de lobbige slagroom en luchtig doorheen spatelen. Schep de chocolademousse voorzichtig op het vruchtenmengsel in de glaasjes. Zet de glaasjes minimaal een uur in de koelkast om op te stijven. Langer kan ook, je kunt dit dessert prima een dag van te voren bereiden.

Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de rest van het vruchtenmengsel erover.

 

Niet heel goed voor je, maar dat mag met een dessert. Dit is echt een van mijn favoriete toetjes! Ik kreeg het recept een paar jaar geleden via de kookcursus van mijn moeder. Ik houd van witte chocolade en de combinatie met het frisse fruit is heerlijk. Een ander groot pluspunt vind ik dat je het al helemaal van te voren klaar kunt maken en tijdens het eten alleen nog uit de koelkast hoeft te pakken. Zo hoef je op de avond zelf niet lang de keuken meer in maar kun je gezellig mee blijven tafelen. Zelf maak ik dit recept dan meestal ook al een dag van te voren want dat scheelt weer tijd op de dag van het etentje. Daarnaast kun je dan op tijd checken of de mousse goed opgestijfd is (het is bij mij nog nooit mislukt maar je weet maar nooit) of dat je nog snel naar de supermarkt moet om een plan B te regelen… Het is wel vrij zwaar op de maag dus je kunt er ook voor kiezen om kleinere glaasjes te gebruiken en dit recept voor 6 personen aan te houden.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>