«

»

sep 15

Yoghurt bosvruchten ijs

yoghurt-bosvruchten-ijs-met-logo

Ingrediënten voor 1,5 liter ijs:
•    150g suiker
•    55g magere melkpoeder
•    200 milliliter volle melk
•    150 milliliter slagroom
•    2 eetlepels honing
•    450 milliliter magere yoghurt
•    400g diepvries zomerfruit (framboos, bosbes, aardbei, kers, braam, rode bes)

Laat het fruit ontdooien en pureer dit.

Meng de suiker met het melkpoeder. Verwarm de melk met de slagroom en de honing. Blijf continu roeren en voeg het suiker melkpoeder mengsel in delen toe. Verwarm dit mengsel tot ongeveer 85 graden maar zeker niet meer want dan kan het gaan schiften.

Neem een grote bak (of doe dit in je wasbak) en vul met ijsblokjes en koud water. Zet hier een pan of kom in. Haal het roommengsel van het vuur en schenk over in de kom die in het koude water staat. Laat het mengsel volledig afkoelen en roer dan de yoghurt er doorheen gevolgd door de fruit puree.

Zet het ijsmengsel minstens 6 uur in de koelkast om goed koud te worden, dit kan ook 12 uur. Nu ga je het ijs maken. Het ijs kun je maken met en zonder ijsmachine, hier lees je voor beide methodes hoe dat moet.

Met ijsmachine
Zorg dat het koelelement van je ijsmachine bevroren en daarmee klaar voor gebruik is. Doe het yoghurtmengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien totdat het ijs klaar is. Schep het ijs in een vriesbestendige kom of bak. Zet deze nog 2 tot 3 uur in de vriezer.

Zonder ijsmachine
Doe het slagroommengsel in een vriesbestendige kom of bak. Klop het mengsel door met een lepel of mixer en zet in de vriezer. Herhaal dit na 45 minuten. Je doet dit om het aantal ijskristallen de verminderen. Herhaal dit 3 keer, steeds na 45 minuten. Zet het ijs nu nog een uur in de vriezer.

Bron: mama

 

Nou de verhuizing zit er op. Hoewel nog niet alle dozen zijn uitgepakt en we nog geen bank hebben, nog eettafel stoelen moeten uitzoeken en nog van alles moeten ophangen begint de rust langzamerhand wel weer wat terug te keren. Daarom ga ik weer langzaam beginnen met mijn blog. Nog even geen 5 keer per week zoals jullie gewend waren maar wel zo af en toe een nieuw receptje.

En deze hittegolf vraagt uiteraard om een zomer recept. Nu had ik er daar nog wat van gemaakt in juli maar deze moest ik nog verder uitwerken. Dat kwam nu mooi uit. Afgelopen zomer at ik bij mijn ouders een heerlijk yoghurt ijs met fruit erin gemaakt. Mijn moeder gaf me het recept voor de basis (het yoghurt ijs) en daarmee ging ik zelf aan de slag. Zo ontstond dit yoghurt bosvruchtenijs. Net zoals eigenlijk altijd mijn ervaring is met zelfgemaakt ijs moet je het wel even op temperatuur laten komen voordat je het goed kunt scheppen en eten. Laat het daarom zo’n 20 minuten uit de vriezer staan voordat je het serveert.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>