«

»

jun 20

Zalm asperge courgetti

Ingrediënten voor 1 tot 2 personen:
•    1 courgette
•    100g groene asperge tips
•    4 eetlepels groene pesto
•    70g gerookte zalm
•    Scheutje olijfolie

Voor dit recept heb je een spiraalsnijder nodig.

Als je de pesto zelf maakt doe je dat eerst volgens dit recept. Dit kan ruim van te voren.

Snijd de courgette in linten met behulp van de spiraalsnijder. Halveer de groene asperge tips.

Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hierin de courgette linten en groene asperge tips gaar. Bak 3 minuten en voeg dan de pesto toe. Bak nog 2 minuten door.

Ondertussen snijd je de zalm in snippers.

Verdeel het courgette mengsel over de borden en bestrooi met de zalm. Serveer direct.

 

Begin april had Mark zin in asperges. Het was inderdaad al heel lang geleden dat die op het menu stonden, dus ik besloot er een nieuw recept mee te bedenken. Nu vind ik zelf groene asperges stiekem lekkerder dan de witte dus vandaar dat ik daar voor ging. Zalm had ik nog liggen evenals pesto en courgette dus zo was al snel dit recept voor zalm asperge courgetti geboren. Zoals je ziet is het super simpel en heel snel klaar. Daarnaast is het een erg gezond recept en smaakt het heerlijk. Wij gaan dit dan ook zeker nog vaker eten!

Wij aten bovenstaande hoeveelheid met z’n tweeën maar aten nog een flinke kop komkommer avocado gazpacho vooraf en denk ook niet dat het anders genoeg geweest was. Houd hier dus rekening mee in de hoeveelheden die je gebruikt.    


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>