Zalm asperge frittata’s

Zalm asperge frittata-2 met logo

Ingrediënten voor 12 stuks:
•    200g gerookte zalm
•    100g groene asperge tips
•    70g geraspte kaas (ik gebruike Jong Belegen)
•    6 eieren
•    180ml melk (of room)
•    1 eetlepel oregano
•    Peper en zout naar smaak
•    2 eetlepels olijfolie

Voor dit recept heb je een muffinvorm nodig.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Zet de muffinvorm op het ovenrooster en vet in met de olijfolie met behulp van keukenpapier.

Snijd de groene asperge tips in stukjes van ongeveer 4 centimeter en blancheer ongeveer 1 minuut in kokend water. Giet direct af en spoel af met ijskoud water, dit zorgt ervoor dat ze mooi groen blijven.

Snijd de gerookte zalm in snippers.

Klop de eieren los met de melk en voeg de kruiden hieraan toe. Roer de kaas, zalm en asperges door het beslag en verdeel dit met een sauslepel over de muffinvormpjes. Let er hierbij op dat de asperges, zalm en kaas een beetje goed verdeeld zitten (dit zakt namelijk een beetje naar beneden).

Bak de frittata’s in 20 minuten in het midden van de oven gaar.

 

Met Pasen kwamen mijn ouders en broertje in Amsterdam brunchen. Ik had alleen een beetje een vol programma dus bereiden we alle gerechten met z’n allen. Super gezellig! Mijn moeder had een receptje meegenomen voor groene asperge frittata’s wat erg goed in de smaak viel bij ons allemaal. Toch besloot ik het voor mijn blog nog een beetje aan te passen en ook zalm toe te voegen. Vorige week aten Mark en ik dit gerecht als avondeten (ja als je met een foodblogger woont krijg je soms voorgerechten of hapjes als diner voorgeschoteld 😉 ) maar het is natuurlijk eigenlijk bedoeld als hapje voor tijdens een borrel of als onderdeel van een brunch of high tea.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.