Zalm tompouce

Zalm tompouce (37)

Ingrediënten voor 4 personen:
•    4 vellen filodeeg (ontdooid)
•    2 eetlepels gesmolten boter
•    4 takjes dille
•    100g mascarpone
•    1,5 eetlepel citroensap
•    100g gerookte zalm

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop een vel filodeeg en bestrijk lichtjes met 1/4 deel van de gesmolten boter. Leg hier een vel filodeeg bovenop en bestrijk ook dit vel lichtjes met 1/4 deel van de gesmolten boter. Hak 2 takjes dille fijn en strooi over het filodeeg. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

Neem een volgende vel filodeeg, leg dit bovenop de kruiden en bestrijk wederom lichtjes met 1/4 deel van de gesmolten boter. Neem nu het laatste vel filodeeg, leg dit op het vorige vel en bestrijk met de resterende gesmolten boter.

Snijd het stapeltje in 8 gelijke stukken en leg die stukken iets uit elkaar op de bakplaat. Bak het deeg in circa 10 minuten goudbruin in de oven.

Roer ondertussen de mascarpone los met het citroensap en voeg hier eventueel nog wat peper en zout aan toe. Verdeel de gerookte zalm in 4 gelijke porties. Hak de resterende 2 takjes dille fijn.

Neem een stukje filodeeg en schep hier 1/4 van het mascarponemengsel op. Verdeel er een portie zalm over en bestrooi met wat dille. Leg hier een tweede stukje filodeeg bovenop of tegenaan. Herhaal dit voor de overige 3 tompouces en serveer direct.

 

Deze zalm tompouce is een heerlijk voorgerecht. Het ziet er mooi en speciaal uit, smaakt goed en is helemaal niet moeilijk om te maken. Een ideaal recept dus! Deze zalm tompouce heeft een heerlijke frisse smaak en de textuur is knapperig en romig tegelijkertijd. Je kunt dit voorgerecht prima al helemaal voorbereiden, want ook met koud filodeeg is dit hartstikke lekker. En je zou het zelfs nog als hapje kunnen serveren door er 8 porties van te maken. Geef er dan wel een klein bordje of servetje bij want het filodeeg kruimelt wel een beetje.

Sommige soorten gerookte zalm bevatten suiker, als je hier op let bij aankoop kun je dit recept suikervrij maken.


2 reacties

  1. Dat kan niet slecht zijn !

    1. Hahaha dank je wel Peggy! Dat is zeker niet 😉

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.