«

»

jul 05

Zalmburgers met pittige mierikswortel-avocadosaus

Zalmburgers avocado saus met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de burgers
•    300g zalm (ik gebruikte zalm staart)
•    15g fijngehakte pistache noten
•    1 sjalotje
•    2 eidooiers (of 1 heel ei)
•    11 eetlepels panko
Voor erbij:
•    2 burger broodjes
•    3 lente uitjes
•    1 avocado
•    1 theelepel mierikswortel
•    Sap van ½ citroen
•    1 theelepel wasabi

Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje nodig.

Begin met het maken van de burgers. Snipper het sjalotje. Doe dit samen met de zalm, pistachnoten, eidooiers en 3 eetlepels panko in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Maal fijn totdat er een soort zalmgehakt ontstaat. Kneed alle ingrediënten met je handen goed door elkaar. Wanneer alles goed gemengd is verdeel je het gehakt mengsel in twee gelijke porties. Deze vorm je tot een mooie hamburger (het makkelijkst is om eerst een bal te maken en deze vervolgens plat te drukken). Strooi de rest van de panko op een diep bord. Haal de burgers hier doorheen totdat ze licht bedekt zijn met een laagje panko. Leg ze vervolgens op een bord en dek af met plastic folie. Zet minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.

Maak ondertussen de saus door de avocado met de mierikswortel, wasabi en het citroensap te pureren tot een gladde saus met de staafmixer of keukenmachine.

Bak de burgers in een koekenpan in circa 5 minuten per kant goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de broodjes open en hak de lente uitjes fijn. Smeer de broodjes aan beide zijdes in met een flinke laag van de avocado saus en bestrooi met de lente ui. Leg hierop de burgers en serveer direct.

 

De laatste tijd eten Mark en ik een beetje eentonig. Bijna iedere week staat er wel okonomiyaki op het menu en ook de burgers zijn eigenlijk vaste prik. Hoewel we vaak nog wel enigszins variëren in wat voor burger het dan wordt hadden we al een tijdje geen burgers meer helemaal zelf gemaakt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. We besloten weer eens voor zalmburgers te gaan. En zo werd het recept voor deze zalmburgers met pittige mierikswortel-avocadosaus bedacht. Wij vonden zowel de saus als de burgers heerlijk dus we kunnen weer even wat meer variëren de komende tijd ;)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>