Zelfgemaakte falafel

falafel met logo

Ingrediënten voor ongeveer 12 falafel balletjes:
•    400g kikkererwten (uitlekgewicht)
•    1 ei
•    1 teen knoflook
•    1/2 bosje peterselie
•    1 ui
•    1 eetlepel komijn
•    Versgemalen peper en zout naar smaak

Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan.Bak de ui samen met de knoflook, komijn en een flinke snuf versgemalen peper en zout totdat de ui zacht is geworden. Dit duurt slechts een paar minuten.

Giet het vocht van de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Doe de kikkererwten samen met het ui-mengsel in de keukenmachine. Voeg de peterselie en het ei toe en maal tot een grof mengsel. Je kunt dit ook met de staafmixer doen.

Verdeel het kikkererwtenmengsel in 12 ongeveer gelijke porties en maak er met je handen mooie balletjes van.

Bak de falafelballetjes in circa 10 minuten in een koekenpan in een flinke scheut olijfolie.

Serveer met pitabroodjes, tzatztiki, baba ganoush en rauwkost.

Bron: Chicks love food

 

Al een tijdje volg ik het blog Chicks love food, erg inspirerend! Dus hoog tijd om daar een keer een recept van te maken. Afgelopen weekend kwamen er vrienden eten en wilde ik graag beginnen aan mijn food bucket list. Ik besloot daarom zelf falafel te maken en kwam daarvoor een goed recept tegen op het Chicks love food blog. Ik maakte ook nog zelf pitabroodjes om de falafels op te serveren. Wij aten hierbij verder nog zelfgemaakte tzatziki en baba ganoush en serveerden dit met ijsbergsla, paprikareepjes en plakjes komkommer. Een heerlijke maaltijd en echt een aanrader. Ik dacht altijd dat zelf falafel maken veel werk zou zijn maar dat bleek reuze mee te vallen, dus deze lekkere falafel komt hier zeker nog vaker op tafel!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.