Zoete aardappel stamppot salade

zoete-aardappel-stamppot-salade-met-logo

Ingrediënten voor 3 personen:
•    800g zoete aardappels
•    1 eetlepel Griekse yoghurt of Skyr
•    200g verse spinazie
•    1 rode paprika
•    125g cherry tomaatjes
•    150g zongedroogde tomaatjes
•    75g walnoten
•    100g zachte geitenkaas
•    Peper en zout naar smaak

Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook met een beetje zout in circa 25 minuten gaar.

Ondertussen snijd je de rode paprika in blokjes en halveer je de cherry tomaatjes. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd in stukjes of reepjes. Breek of snijd de walnoten in stukjes.

Neem een schaal en verdeel ongeveer de helft van de spinazie, rode paprika, cherry tomaatjes, zongedroogde tomaatjes en walnoten hierover.

Giet de aardappels af, voeg een lepel yoghurt toe en stamp tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de schaal en bestrooi met de andere helft van de spinazie, paprika, beide soorten tomaatjes en walnoten. Verkruimel de geitenkaas hierover.

Serveer direct en schep aan tafel in de schaal door elkaar (door dit eerst niet te doen ziet het gerecht er mooier uit maar het is lekkerder wanneer je alles door elkaar husselt als een soort stamppot).

Bron: Ingrid

 

Begin oktober ging ik bij een vriendin in Utrecht eten. Zij maakte een heerlijke zoete aardappel stamppot salade. Wat een goed idee! Dat werd dus snel nagemaakt voor mijn blog 😉 Het resultaat was heerlijk van smaak en nog eens super gezond ook. Wij hadden nog een restje over wat ik later in de week nog even opwarmde in de wok en voor het sporten opat. Ook erg lekker als alles even warm is gemaakt dus dat kun je eventueel ook nog doen. Doe dit wel niet te lang want het is juist lekker als de spinazie nog een beetje knapperige bite heeft.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.