Foodblog event juli 2016: zomerse aardappel tonijn salade

Zomerse aardappel tonijn salade met logo

Ingrediënten voor een flinke schaal:
•    300g nieuwe aardappelen
•    3 takjes munt
•    5 cocktail augurken
•    2 lente uitjes
•    2 stengels bleekselderij
•    ½ Granny Smith appel
•    160g tonijn op olijfolie uit blik
•    Sap van 1 citroen
•    3 eetlepels mayonaise
•    1,5 eetlepel Griekse yoghurt

Zet een pan op het vuur met minstens 1,5 liter water en een snufje zout. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van circa 1 bij 1 centimeter. Spoel ze af en wanneer het water in de pan kookt, kook je de aardappelen in circa 10 tot 15 minuten beetgaar op middelhoog vuur.

Rits ondertussen de muntblaadjes van de takjes en snijd of knip fijn. Snijd de augurken in de dunne plakjes en de lente ui in ringetjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in kleine blokjes. Meng dit alles met elkaar en voeg ook de tonijn toe.

Roer nu de mayonaise met de Griekse yoghurt en het citroensap door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper. De dressing is redelijk dun maar dit hoort zo.

Giet de aardappelen af en voeg toe aan de salade. Roer nu de dressing er doorheen en serveer direct.

 

Iedere maand wordt er onder foodbloggers een foodblog event georganiseerd. De winnaar van de maand ervoor kiest het thema van de volgende maand. Een tijdje geleden deed ik voor het eerst mee met het thema Guilty pleasures. Ik vond het erg leuk om deel te nemen maar op de een of andere manier duurde het even voordat het er weer van kwam. Deze maand wordt het event georganiseerd door Lianne van De Zoetekauw en zij koos het thema “Verfrissend”. Dat sprak me erg aan en direct kwamen er allerlei ideeën in mijn hoofd. Zou ik iets lekkers met citroen bakken of misschien een fris dessert met citroen of yoghurt? Of misschien moest ik wel voor een ijstaart of milkshake gaan? Ik was er nog niet helemaal uit…

Terwijl de twijfels nog in mijn hoofd zaten kwam ik laatst ’s ochtends in de koelkast nog een paar vergeten nieuwe aardappelen tegen die er gelukkig nog goed uit zagen. Ik moest die avond alleen eten en besloot dat in ieder geval die aardappelen op het menu moesten staan. Dus na werk fietste ik naar de supermarkt. Wat zou ik hier eens bij maken? Ineens bedacht ik me dat ik wel zin had in een zelfgemaakte aardappel salade. Vervolgens schoot dat thema verfrissend weer in mijn hoofd en laadde ik mijn mandje vol met allerlei ingrediënten die ik altijd heerlijk verfrissend vind: groene appel, munt, citroen en yoghurt. Nog wat groente erbij en een beetje vis voor extra eiwitten en het recept voor deze zomerse aardappel tonijn salade was geboren. Ik vond het echt ontzettend lekker en heb zitten smullen van deze heerlijke salade. Het restje stond de volgende dag gewoon weer op tafel en was bijna net zo lekker als de verse versie van de avond ervoor. Dit gerecht is ideaal als hoofdgerecht op een warme dag maar doet het ook goed als salade voor bij de barbecue.

Ben je benieuwd naar de andere inzendingen van het foodblogevent van deze maand of wil je zelf meedoen (dat kan ook als niet foodblogger)? Kijk dan even hier.


2 reacties

1 ping

    • Susan op 17/07/2016 om 17:55
    • Reageer

    Vandaag gemaakt. Heerlijk!! Helemaal met dit weer is het extra lekker. Een frisse salade 🙂

    1. Leuk om te horen 🙂 Dank je wel voor je lieve reactie! Geniet van de zon!

  1. […] beet de spits af met deze heerlijke tonijnsalade! Vind je het geen plaatje? Ik wel en het ziet er heerlijk […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.