Zomerse broccoli taart

DSC_0210Ingrediënten voor 3 personen:
Bodem
•    140g speltbloem (o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza)
•    70g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
•    1 losgeklopt ei
•    1 tot 2 eetlepels koud water
Vulling
•    400g broccoli
•    1/4 verse ananas
•    1 blikje maïs (uitlekgewicht 140g)
•    175g gerookte kip
•    125g kruidenkaas
•    1 volkoren beschuit

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem met de roomboter met je handen of in de keukenmachine. Voeg het ei en water toe en kneed tot een soepel deeg. Maak van het deeg een platte plak, wikkel in plastic folie en leg even in de koelkast om op te stijven terwijl je de rest voorbereidt. Eventueel kun je het deeg ook een dag eerder maken en in de koelkast bewaren tot gebruik.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Snijd de broccoli in roosjes en kook in circa 8 minuten gaar. Giet af en zet even in ijskoud water, hierdoor behoudt de broccoli zijn mooie groene kleur.

Snijd de ananas en gerookte kip in stukjes. Meng de ananas met de kip, maïs, broccoli en kruidenkaas.

Vet een kleine springvorm (doorsnede van 16-18cm) in en bekleed met bakpapier. Rol het deeg uit (gebruik wat extra speltbloem als het teveel plakt) en bekleed de springvorm ermee. Snijd het eventuele overtollige deeg weg, prik de bodem in met een vork en bestrooi met 1 verkruimelde beschuit (of paneermeel).

Verdeel het broccoli mengsel over de bodem van de taart en bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Ingrid

 

Jaren geleden at ik deze zomerse broccoli taart bij Ingrid in Maastricht. Ik vond hem super lekker en maak hem zelf dan ook nog steeds regelmatig. Eerder maakte ik deze taart altijd met kant&klaar hartige taart deeg uit de vriezer, dit kan ook prima maar ik vind een zelfgemaakte bodem toch lekkerder en die is zo gemaakt. Als je geen speltbloem hebt kun je ook prima tarwebloem gebruiken in dit recept. De taart op de foto maakte ik met boekweitmeel (mijn speltbloem bleek op te zijn dus ik besloot maar even creatief te zijn) maar dat vond ik geen aanrader.  Eventueel kun je het deeg al een dag eerder maken en in de koelkast bewaren tot gebruik.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.