Zuurkool stamppot anno 2015

Zuurkoolstamppot anno 2015-met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
• 3 zoete aardappelen
• 500g zuurkool
• 3 eetlepels water
• 2 eetlepels appelciderazijn (eventueel ook te vervangen door nog 2 eetlepels water)
• 1 rookworst

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

Boen de aardappels goed schoon en wikkel elke aardappel strak in met aluminiumfolie. Prik met een vork gaatjes in de folie en de aardappel en leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat. Gaar de aardappels in circa 60 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de aardappels en jouw oven kan dit ook iets langer zijn).

Maak ondertussen de vulling. Meng de zuurkool met het water en de appelciderazijn en kook in circa 25 minuten gaar. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in drie stukken.

Wanneer de zoete aardappels uit de oven komen haal je eerst de folie eraf. Snijd ze nu in de lengte in totdat ze net niet doormidden zijn en trek de helften met 2 vorken uit elkaar. Verdeel de zuurkool over de aardappels en leg er een stuk rookworst op.

Let op: je kunt de schil gewoon eten als je deze goed hebt schoongemaakt. Hier kunnen echter wel kleine stukjes aluminiumfolie op blijven zitten op de plekken waar je de folie hebt ingeprikt en die wil je natuurlijk niet opeten 😉

 

Stamppotten, als kind was ik er al gek op en nog steeds vind ik ze super lekker. Maar een beetje variatie kan natuurlijk geen kwaad. Daarom maak ik stamppotten tegenwoordig sowieso vaak met zoete aardappel. Tijdens een van onze wandelingen op vakantie in Japan in het voorjaar bedachten we al deze zuurkool stamppot anno 2015. Echte Hollandse kost, maar dan niet al te traditioneel 😉 Eind september stond ie op het menu en ik moet zeggen dit gerecht viel bij ons erg in de smaak. Het is net even wat anders dan anders, maar wel erg lekker!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.