Zuurkoolschotel met cranberry compote

Zuurkoolschotel met cranberry compote foto 2

Ingrediënten voor 4 personen:
•    500g wijnzuurkool
•    300g rundergehakt
•    1 theelepel gehaktkruiden
•    1kg kruimige aardappelen
•    50 mililiter halfvolle melk
•    3 eetlepels Griekse yoghurt
•    125g crème fraîche
•    1/2 portie cranberry compote
•    2 volkoren beschuiten
•    1 theelepel Provençaalse kruiden

Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in circa 20 minuten gaar.

Laat ondertussen de wijnzuurkool uitlekken in een zeef en bak het gehakt rul met de gehaktkruiden.

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).

Vet een ovenschaal in en doe het gehakt daarin. Meng de crème fraîche met de zuurkool en verdeel over het gehakt. Strijk vervolgens de cranberry compote uit over de zuurkool (dit gaat makkelijker als je de compote een beetje hebt verwarmt in een pannetje).

Check met een vork of de aardappelen gaar zijn, giet ze af en stamp ze fijn. Voeg de melk en Griekse yoghurt toe en stamp of mix de aardappelen tot een mooie puree zonder klontjes.

Verdeel de puree over de cranberry compote. Verkruimel 2 beschuiten boven een bord of kom en meng met de Provençaalse kruiden. Verdeel het beschuitkruim over de ovenschotel en bak in circa 15 minuten in de oven totdat er een mooi krokant korstje ontstaat.

Bron: mama 🙂

 

Ik houd van stamppotten, wat dat betreft ben ik altijd weer blij als het winter is (al is die blijdschap meestal niet van hele lange duur omdat ik de zon mis). Deze variant at ik vorig jaar bij mijn ouders en is mijn nieuwe favoriet! De combinatie van zuurkool en cranberry is bijzonder, maar vooral erg lekker! Ook mijn vriendinnen, voor wie ik deze zuurkoolschotel met cranberry compote vorige winter maakte, zijn overtuigd! Het lekkerst is dit recept met een zelfgemaakte cranberry compote, die je prima al een dag (of paar dagen) van te voren kunt maken. Lees hier hoe je dat doet.

Zuurkoolschotel met cranberry compote foto 3


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.