Ingrediënten voor 4 personen:
• 1 sjalotje
• 200g paddenstoelenmelange
• 250g kastanje champignons
• Scheutje olijfolie
• 1 liter bospaddenstoelenbouillon
• 250 milliliter slagroom
• Versgemalen peper naar smaak
• 10g platte peterselie
Snipper de ui en snijd de paddenstoelen en champignons in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een soep pan en fruit hierin de ui, paddenstoelen en champignons. Bak circa 5 minuten en voeg dan de bouillon en de slagroom toe. Breng op smaak met flink wat versgemalen peper. Laat circa 20 minuten op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Hak de peterselie grof. Verdeel de soep over de borden of kommen en bestrooi met de peterselie.
De herfst vind ik het perfecte seizoen voor zelfgemaakte soepen. Ik kan het prima als diner eten maar Mark vind het echt een voorgerecht of iets voor de lunch. Deze romige bospaddenstoelensoep maakte ik vorige week toen er vrienden kwamen eten. Ik maakte diverse kleinere gerechten en een flink bord soep leek me wel lekker daarbij. Voor iedereen die van champignons houdt is dit zeker een aanrader! Simpel te maken en heerlijk van smaak.
5 reacties
Naar het reactie formulier
Hoi, Sanne, lijk mij super lekker die bospaddestoelen soep, alleen bospaddestoelen boullion ?.? Maak je dat zelf? GR, R. de Koning
Auteur
Leuk dat je enthousiast bent!
Je kunt de bouillon zeker zelf maken maar bij de Albert Heijn verkopen ze ook gewoon bospaddenstoelen bouillon blokjes, dat gaat sneller 🙂
Groetjes, Sanne
Super! Dank😄
Oh dit lijkt me super lekker!!
Auteur
Dank je 🙂