Pitabroodjes met pittige kip

Ingrediënten voor 2 personen:
•    4 pitabroodjes
•    1 portie hummus
•    4 eetlepels olijfolie
•    2 theelepels sambal
•    250g kipfilet reepjes
•    100g sugar snaps
•    1 rode paprika
•    4 handjes gesneden ijsbergsla
•    1/3 komkommer
•    100g granaatappelpitjes

Maak de hummus volgens dit recept als je deze zelf wil maken. Dit kan al ruim van te voren. Bak de pitabroodjes volgens dit recept of bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de olijfolie met de sambal en marineer hierin de kipfilet. Zet een half uur weg in de koelkast, langer kan ook.

Snijd de topjes van de sugar snaps en snijd de paprika in blokjes. Snijd de komkommer in schijfjes.

Bak de kipfilet in een wokpan goudbruin en gaar. Voeg de sugar snaps en paprika hier aan toe en bak 5 tot 10 minuten mee.

Snijd de broodjes open en besmeer ruim met de hummus aan beide kanten. Verdeel de sla en komkommer hierover en beleg vervolgens met het kipmengsel. Bestrooi tenslotte met de granaatappelpitjes.

 

Het was alweer tijden geleden dat wij iets met pitabroodjes gegeten hadden als avondeten terwijl ik dat juist super lekker vind. Toen we in januari weer eens flammkuchen met pittige kip maakten realiseerde ik me dat deze kip natuurlijk ook erg lekker is op een broodje. Dus zo kwam het dat we een paar weken later deze heerlijke pitabroodjes met pittige kip aten. Proeft als fastfood, maar is stiekem gewoon hartstikke gezond. Ideaal toch?! Hier hebben ze inmiddels in ieder geval al meerdere malen op tafel gestaan.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.