Jaaaa de zon begint eindelijk weer te schijnen dus tijd voor zomercocktails! Alle recepten gaan uit van 1 glas.
1. Bubbling mango
• 1/2 mango
• 1 champagne glas gevuld met prosecco
Deze bedacht ik zelf. Ik houd van mango en bubbels zijn altijd goed, dus waarom zou je die 2 niet combineren.
Schil de mango en snijd in stukjes, pureer met de staafmixer tot een puree. Doe in het cocktailglas of potje en schenk de prosecco er bovenop. Leuk rietje erin, even roeren en klaar ben je!
2. Hugo
• flinke scheut elderflower siroop
• 2 takjes munt
• 1/2 glas bruiswater
• 1/2 glas prosecco
Hugo’s ontdekte ik vorig jaar op skivakantie in Oostenrijk. Elderflower vind ik sowieso altijd erg lekker en deze combinatie is heerlijk fris! Het enige gevaar: deze cocktail drink je als limonade…
Schenk de elderflowersiroop in het glas. Voeg het bruiswater en de prosecco hieraan toe. Haal de blaadjes munt van de takjes en doe in het glas. Garneer eventueel met een partje limoen of citroen. Ook hier geldt weer: doe er een leuk rietje in, roer het geheel even door en genieten maar!
3. Strawberry mojito
• 4 aardbeien
• 2 takjes munt
• 2 flinke eetlepels rietsuiker
• 1/2 limoen
• 2 schotglaasjes rum
• 1/2 glas bruiswater
• optioneel ijsblokjes, in stukjes gehakt
De mojito is al jarenlang mijn favoriete cocktail al vind ik dat er veel verschil in zit hoe je ‘m krijgt. Hoog tijd dus om ‘m eens zelf te maken!
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd de limoen half door. Doe de muntblaadjes met de limoenpartjes en de rietsuiker in het glas. Stamp dit flink aan, bijvoorbeeld met een vijzel, maar met barlepel kan ook. Voeg de rum en eventuele ijsblokjes toe en roer goed door elkaar. Schenk het bruiswater erbij. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en voeg die toe aan de cocktail. Meer aardbeien smaak? Pureer de aardbeien dan eerst met de staafmixer en voeg die puree toe aan de cocktail. Roer nog even goed door en enjoy!
Jars zijn hip! Zelfs in Japan kwamen we ze regelmatig tegen. In een leuk Japans tapastentje in Matsumoto kregen we er cocktails in geserveerd en dat bracht mij op een idee. Want cocktails stonden nog niet op mijn blog en zeg nou zelf in zo’n jar zien ze er toch veel leuker uit dan in een gewoon glas?! Dus nu de zon eindelijk weer eens schijnt, zou ik zeggen, ga aan de slag met eigen gemaakte cocktails en geniet vervolgens in je tuin, balkon, dakterras of in het park met een glas in je hand!