Ingrediënten voor 1 glas sap
• 10 aardbeien
• 1 komkommer (alleen de zaadlijsten)
• 3 takjes munt
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Snijd de kroontje van de aardbeien en doe ze in een maatbeker (of ander bakje met hoge randen). Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Voeg deze te aan de aardbeien en bewaar de rest van de komkommer in de koelkast. Haal de muntblaadjes van de takjes en voeg toe aan de aardbeien. Pureer alle ingrediënten nu met de staafmixer tot een mooi glad sapje.
Serveer direct, dat is het lekkerst. Eventueel kun je een sapje ook invriezen of 1 dag, goed afgesloten, in de koelkast bewaren.
Dit is een heerlijk fris sapje, de ultieme verkoeling op een warme zomerdag. Ik kreeg er een beetje een cocktail gevoel van, maar dan alcoholvrij natuurlijk. Het is ook fijn dat je dit sapje met de staafmixer kunt maken want het is minder afwaswerk en je gebruikt alles van de ingrediënten waardoor het gezonder is en je geen afval over houdt.
De rest van de komkommer kun je bijvoorbeeld gebruiken om in deze salade of om gevulde komkommer mee te maken. In feite kan dit natuurlijk in iedere salade. Door de zaadlijsten te verwijderen is de komkommer iets minder nat en dus wat knapperiger.