Aardbei roomkaas muffins

Ingrediënten voor 12 muffins:
•    150g bloem
•    60g suiker
•    5g bakpoeder
•    Snufje zout
•    125 milliliter volle melk
•    1 ei
•    40g ongezouten roomboter
•    100g roomkaas
•    200g aardbeien

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en vul een muffinvorm met cupcake papiertjes.

Zeef de suiker met de bloem, het bakpoeder en het zout boven een kom. Meng de melk met het ei met een garde. Snijd de aardbeien in kleine stukjes.

Maak een kuiltje in het bloem mengsel en schenk het melk mengsel hier in terwijl je het beslag mixt op lage snelheid. Wanneer de ingrediënten gemengd zijn mix je het beslag nog even door.

Smelt de boter en voeg deze toe aan het beslag. Mix weer totdat alles goed gemengd is.

Voeg de roomkaas toe en mix nogmaals goed door. Schep tenslotte met een spatel de aardbeien door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Zorg er daarbij voor dat je ze tot net iets onder de rand vult.

Bak de aardbei roomkaas muffins in circa 30 minuten gaar. Ze zijn goed als ze gerezen zijn en terug veren wanneer je er zachtjes op drukt.

Laat de cakejes ongeveer 5 minuten afkoelen in de vorm en zet ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.

 

Het idee voor aardbei roomkaas muffins stond al best lang op mijn recepten to do lijstje. Een paar weken geleden hielpen wij vrienden verhuizen. De ideale gelegenheid om iets te bakken want dan had ik meteen mensen die het op konden eten 😉 En aangezien de aardbeien weer in de winkel lagen vond ik het hoog tijd om dit idee eindelijk eens tot uitvoering te brengen. De aardbei roomkaas muffins zijn luchtig van structuur dankzij de roomkaas die in het beslag zit. Precies hoe ik muffins het lekkerst vind.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.