Aardbeien kwarktaart

DSC_0319

Ingrediënten 1 taart (8-10 stukken)
•    500g magere kwark
•    250ml slagroom
•    100g suiker
•    1 zakje vanille suiker
•    1 pak lange vingers
•    5 blaadjes gelatine
•    500g verse aardbeien, gewassen

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Neem 130 gram aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer met een staafmixer tot sap. Verwarm het sap in een steelpannetje totdat het net niet kookt en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe aan het sap. Roer goed door met een garde. Het is belangrijk om te blijven roeren totdat alle gelatine goed is opgenomen door het sap. Laat dit mengsel even staan om verder af te koelen.

Klop de slagroom met een mixer stijf met de suiker en vanillesuiker. Voeg de kwark toe en mix door de slagroom.

Bekleed een springvorm (doorsnede circa 26cm) met bakpapier en beleg de bodem met lange vingers. Zorg ervoor dat je de bodem goed vult, dus verkruimel of breek sommige koekjes om de gaatjes op te vullen.

Voeg het sap toe aan het kwarkmengsel en roer even goed door. Snijd de resterende aardbeien in stukjes en spatel deze voorzichtig door het kwarkmengsel. Doe dit niet met de mixer, dan gaan alle aardbeien kapot.

Giet nu voorzichtig het kwarkmengsel op de lange vingers. Doe dit niet te snel want dan komen de lange vingers omhoog en zit je bodem in het midden van je taart. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Eventueel kun je de taart voor het serveren garneren met extra aardbeien of slagroom.

 

Deze aardbeien kwarktaart is een variatie op het eerder gedeelde familierecept van kwarktaart met mandarijntjes. Ik wilde al heel lang een keer proberen om dit recept met vers fruit te maken. Deze week was mijn broer met vrienden op bezoek in Amsterdam dus dat leek me een goede reden want kwarktaart is zijn favoriet. Ik houd van verse aardbeien en ze passen ook goed bij het zomerse weer van dit moment. Gebruik aardbeien van goede kwaliteit want dat proef je terug in je taart. Uiteraard kun je variëren met het fruit wat je gebruikt, het lijkt mij bijvoorbeeld ook erg lekker met verse frambozen. Ook kun je variëren met de bodem die je gebruikt. Zo is deze taart ook erg lekker met een bodem van bastognekoekjes.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.