Ingrediënten voor 16 stukken:
Voor het biscuit:
• 6 eieren
• 180g fijne kristalsuiker
• 12g vanille suiker
• 135g bloem
• 45g maizena
Voor de vulling:
• 480g poedersuiker
• 80g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 200g roomkaas
• 750g aardbeien
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed 2 bakvormen (doorsnede circa 20 centimeter) met bakpapier.
Begin met het maken van het biscuit. Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker in zo’n 10 minuten schuimig en luchtig. Zeef de bloem en maizena en voeg dit toe aan het eiermengsel. Spatel dit er voorzichtig doorheen totdat het meel volledig is opgenomen.
Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de biscuits in circa 25 minuten in het midden van de oven gaar (een satéprikker zou er droog uit moeten komen).
Laat het biscuit circa 5 minuten in de vorm afkoelen, snijd los en laat vervolgens op een taartrooster volledig afkoelen.
Terwijl het biscuit afkoelt ga je verder met het maken van de vulling. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf. Zet opzij. Snijd de boter in kleine stukjes en doe samen met de poedersuiker in een kom. Mix op lage snelheid totdat er geen boterklontjes meer in de poedersuiker zitten. Aangezien poedersuiker nogal stuift en je liever niet je hele keuken onder de poedersuiker wil hebben, kun je dit het beste mixen met een theedoek over je kom en mixer heen zodat het in de theedoek stuift. Als de boter en poedersuiker goed vermengd zijn, is de poedersuiker alleen nog maar wat korreliger geworden, dit hoort zo en komt goed als je de roomkaas toevoegt. Mix de roomkaas door het poedersuiker mengsel en je zult zien dat je een mooie stevige crème krijgt.
Neem het eerste biscuit en leg op een bord of taartplateau. Smeer hier een dun laagje van de frosting erop. Leg de helft van de aardbeien met de kop naar beneden op de frosting. Nu neem je een een groot deel van de frosting en duw je dit met een lepel tussen en op de aardbeien. Wees royaal, de frosting maakt het lekker. Houd wel nog circa 5 volle eetlepels achter.
Beleg met het tweede biscuit en verdeel de rest van de frosting over de cake met behulp van een palletmes. Verdeel de rest van de aardbeien hierover, duw ze wederom met de kop naar beneden in de frosting. Serveer direct of bewaar in de koelkast tot gebruik. Wanneer je de cake in de koelkast zet let er dan op dat je ‘m minstens 30 minuten en liever nog een uur op kamertemperatuur laat komen voor het serveren. Anders is de frosting te hard omdat de boter weer hard wordt in de koelkast. De taart kun je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
Echte Nederlandse aardbeien, ik ben er gek op! Zodra ze weer in de winkel liggen koop ik een bakje, zelfs als ze nog veel te duur zijn. Om dit vervolgens iedere week van het seizoen te herhalen. Ze worden voor het ontbijt gemixt met andere fruit, granen en zaden en in het weekend gaan ze op een broodje in combinatie met pure hagelslag. Hmmm! Maar behalve voor ontbijt of lunch zijn aardbeien natuurlijk ook uitermate geschikt om desserts en gebak mee te maken. Daarom vandaag het recept voor deze aardbeien taart. Lekker luchtig biscuit, gecombineerd met romige frosting en zoete aardbeien. Fijn weekend!