De afgelopen weken voelde ik me helaas weer helemaal niet goed door de zwangerschap. Ik heb veel last van mijn bekken waardoor ik veel plat moet liggen en al weken geen volle dagen meer kan werken. ’s Avonds of in het weekend bloggen zat er echt even niet in. Ik was al blij als het me een keertje lukte om een sociale afspraak door te laten gaan en af en toe iets leuks met Dex te doen. Vandaag is echter de eerste dag van mijn zwangerschapsverlof en is het me wel weer eens een keer gelukt om een artikel te posten. Hopelijk de komende tijd nog wat meer maar loop ook hopeloos achter met de receptenindex en andere dingen staan even hoger op mijn prioriteitenlijstje dus we zullen zien hoe het loopt. Vandaag in ieder geval een heerlijk herfst receptje voor jullie…
Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 appel (ik gebruikte Jazz)
• Kleine hand rozijnen
• 1 theelepel kristalsuiker
• 40g margarine
• 50g bloem
• 30g donkere basterdsuiker
• Snufje zout
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Wel de rozijnen 5 minuten in heet water. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes. Dep de rozijnen droog en meng samen met de eetlepel kristalsuiker door de appel blokjes.
Vet een kleine ovenschaal in met margarine en doe het appelmengsel hierin.
Snijd de margarine in blokjes. Voeg de bloem, donkere basterdsuiker en het snufje zout hier aan toe. Kneed het snel tot een los, kruimelig deeg. Dit gaat het makkelijkst door de boter als het ware door de bloem heen te wrijven. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de appelstukjes in de ovenschaal.
Bak de crumble circa 20 minuten in het midden van de oven of totdat de kruimellaag mooi goudgeel en gaar is. Laat 5 minuutjes afkoelen en serveer dan nog warm, eventueel met vanille ijs of een lepel Griekse yoghurt.
Half augustus had ik op woensdagochtend een enorme craving naar taart. Ik ging op kraamvisite bij een vriendin en twijfelde op de fiets de hele tijd of ik nog even langs de bakker zou gaan om iets lekkers mee te nemen voor bij de thee. Maar ik besloot het niet te doen. Toen Dex na de lunch in bed lag was de craving nog niet over en twijfelde ik serieus om iets te bakken. Maar ik had niet echt inspiratie en was moe dus wilde even op de bank liggen. Dus ik deed het niet maar nam me voor om na Dex zijn slaapje met hem te gaan zwemmen bij het Vondelpark en op de terugweg langs Corner Bakery te gaan. Zo geschiedde maar die bleek al gesloten. Toen dacht ik “dan een tompouce van de Hema”, maar die waren al op. Ik liep zelfs nog langs de Coffee Company tegenover de Hema maar daar lag ook niets meer in de vitrine waar ik echt zin in had. Om na het eten mijn zoete trek alsnog te stillen besloot ik als dessert deze heerlijke appel crumble te maken. Een recept wat super snel klaar is om de oven in te gaan en o zo lekker! Stiekem had ik spijt dat ik de helft aan Mark had gegeven… (tjaa hormonen zullen we maar zeggen he 😉 )
2 reacties
Haha San ik zie zoiets voor me… Jij achter alles aan wat “taart” heet en zoet is… 😍🍰 Het heeft jou en ons uiteindelijk een leuk recept opgeleverd. Fijn dat je er zelf toch lekker van kon smullen. Van harte gegund. Je geeft de hormonen gewoon de schuld🤣
Dankjewel voor het recept hoor.
Rustig aan maar deze weken met je bekken. Geniet vooral lekker van je verlof.
Groetjes, Riny
Auteur
Hahaha ja erg he?!
Dank je wel voor je lieve berichtje Riny!!
Liefs, Sanne