Ingrediënten voor 1 glas sap
• 1 Granny Smith appel
• 1 kiwi
• stuk komkommer van circa 10 cm
Voor dit recept heb je een sapcentrifuge en een staafmixer nodig.
Snijd de kiwi door midden en lepel het vruchtvlees eruit. Doe in een hoge beker. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Pers het sap uit de appel en komkommer met de sapcentrifuge en voeg toe aan de kiwi. Pureer met de staafmixer tot een glad sap.
Serveer direct, dat is het lekkerst. Eventueel kun je een sapje ook invriezen of 1 dag, goed afgesloten, in de koelkast bewaren.
Ik ben gek op verse sapjes en was dan ook helemaal blij toen tijdens onze vakantie in Maleisië bleek dat je die werkelijk overal kon krijgen. Alles werd vers voor je neus gemaakt en was ook nog eens super goedkoop: heerlijk! Voor onze vakantie gebruikte ik al vaak appels in vers sap, maar in Maleisië werden hiervoor altijd Granny Smith appels gebruikt, iets wat ik nog niet eerder gedaan had. Ik raakte tijdens de vakantie zo’n beetje verslaafd aan het versgeperste en frisse appelsap wat je van deze friszure appels krijgt. Bij een van de hotels waar we sliepen nam ik een kiwi komkommer sap en dat was ontzettend lekker. Ik besloot dan ook deze thuis na te maken maar dan wel met een Granny Smith appel als toevoeging. Het resultaat is een heerlijk fris sap, lekker om je dag mee te beginnen maar ook perfect als verkoeling na het sporten.