Ingrediënten voor 12 stuks:
• 2 eieren
• 150g suiker
• 8g vanillesuiker
• Snufje zout
• 1 eetlepel kaneel
• 150 milliliter yoghurt
• 100 milliliter zonnebloemolie
• 250g zelfrijzend bakmeel
• 2 appels (ik gebruikte jazz)
• 50g havermout
Voor dit recept heb je een muffinvorm met papieren cakevormpjes nodig.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de muffinvorm met de papieren cakevormpjes erin op een ovenrooster.
Klop de eieren samen met de suiker, vanillesuiker, het zout en de kaneel los met een vork of garde. Roer de yoghurt en zonnebloemolie er doorheen. Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel dit luchtig door het beslag.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Schep de appelstukjes samen met de havermout door het beslag. Verdeel het beslag vervolgens over de muffinvormpjes.
Bak de muffins in circa 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze circa 5 minuten afkoelen in de vorm en zet de muffins vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.
Ik ben gek op bakken met appels. Maar in de lente en zomer is er zoveel ander lekker fruit dat ik appels vaak liever bewaar voor het najaar. Er staan al behoorlijk wat appeltaarten op mijn blog dus daarom was het hoog tijd voor een andere vorm. Deze heerlijke appel yoghurt havermout muffins zijn perfect voor bij die regenachtige herfstdag. Ik bakte ze 3 weken geleden toen ik, na weken van niet bakken, ineens 3 baksels in een weekend maakte. Met de verhuizing achter de rug en alles eindelijk een beetje op z’n plek vond ik het heerlijk weer even in de keuken te staan. En Mark zijn collega’s waren erg blij met het eindresultaat 😉
4 reacties
Naar het reactie formulier
Heb de muffins vanmiddag gemaakt en ze zijn super lekker!!
Auteur
Hoi Froukje,
Wat leuk om te lezen, fijn dat je dat even laat weten!
Groetjes, Sanne
MOOIE SITE
Auteur
Dankjewel Henri!