Arabische boekweit

Arabische boekweit-met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
• 400g pompoenblokjes
• 4 eetlepels olijfolie
• 2 theelepels gemalen chilivlokken
• 200g boekweit
• 1 rode ui
• 1 teen knoflook
• 1 theelepel ras al hanout kruiden
• 1 rode paprika
• 1 avocado
• 75g rucola
• 100g zachte geitenkaas

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi met de gemalen chilivlokken. Rooster ongeveer 20 minuten in het midden van de oven totdat de pompoen gaar is.

Terwijl de pompoen in oven staat kook je boekweit volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

Snipper de rode ui en pers de knoflook uit. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui met de knoflook en de ras al hanout kruiden.

Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan het ui mengsel.

Snijd de avocado en geitenkaas in stukjes. Neem een grote schaal en meng hierin de boekweit met het ui mengsel en de pompoenblokjes. Roer de laatste eetlepel olijfolie er doorheen en meng tenslotte met de avocado en geitenkaas.

Leg een royale pluk rucola op ieder bord en verdeel de Arabische boekweit hierover.

 

Vorige week donderdag had ik een hele drukke dag op kantoor gehad waardoor ik helaas mijn sportles moest skippen. Ter compensatie besloot ik dan maar echt gezond te eten. En het moest ook vrij snel klaar zijn want ik had trek. Ik twijfelde nog even over sushi bowl maar besloot uiteindelijk een nieuw receptje te proberen en dat werd deze Arabische boekweit. De boekweit lag al een hele tijd in ons keukenkastje dus het werd wel eens tijd om daar iets mee te maken. Het was een heerlijk kruidig gerecht en lekker gezond met al die groentes! Zelf vond ik ‘m in ieder geval voor herhaling vatbaar en ook Mark was enthousiast.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.